Verslagen

Verslag 17-01-2018

Bolnes ve1 – Barendrecht ve1   2-4

 

Vandaag stond dan eindelijk de eerste wedstrijd van 2018 op het programma en wel meteen tegen subtopper Barendrecht.

Grote vraag was natuurlijk hoe de selectie de winterstop en het trainingskamp verwerkt had.

Dat bleek aanvankelijk allemaal niet mee te vallen.

Van meet af aan was het een gezapige vertoning met een paar kleine kansjes over en weer.

Barendrecht was echter wat gelukkiger in de afwerking waardoor ze, na het nodige gestuntel in de Bolnesser defensie, ietwat gelukkig op voorsprong kwamen.

Bolnes schrok toch enigszins wakker van deze achterstand en kreeg via Edson, Johan en Murat een paar prachtige kansen om het tij te keren.

Tot ieders verbazing en tot opluchting van de Barendrechtse bezoekers bleek het vizier van deze topschutters nog lang niet scherp te staan.

Barendrecht creëerde daarentegen bijna geen kansen maar wist toch met een slim genomen vrije trap de stand op 0-2 te brengen.

Bolnes probeerde het daarna nog wel een paar keer maar moest toch berusten in een 0-2 ruststand.

In de rust werden noodgedwongen de laatste wisselspelers ingebracht waarna vol goede moed aan de tweede helft begonnen werd.

Bolnes begon dan ook met nieuw elan aan deze tweede helft met direct al een mooie schietkans voor Martin die helaas over schoot.

Bolnes bleef echter goed druk zetten waardoor de beloning niet lang uitbleef.

Binnen een kwartier was de stand weer helemaal gelijk na twee doelpunten waarvan met name de afstands pegel van Murat van ongekende schoonheid was.

Na deze gelijkmaker nam Bolnes weer wat gas terug in de hoop om de verspeelde energie weer wat aan te vullen.

Dit bleek echter heel erg onverstandig want de gehaaide spelers van Barendrecht namen meteen het initiatief weer over.

Bolnes moest noodgedwongen achteruit met als resultaat een paar gevaarlijke kansen voor Barendrecht.

Het was dan ook geen verrassing voor de toeschouwers dat Barendrecht weer op voorsprong kwam, al hadden ze daar wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig die een onschuldige struikelpartij bestrafte met een vrije trap die vervolgens prachtig binnen gewerkt werd lang de kansloze Michel.

Bolnes moest dus weer op zoek naar de gelijkmaker maar de krachten leken uit het team verdwenen want er kon nog maar sporadisch een vuist gemaakt worden.

De kansen die nog wel ontstonden werden vaak knullig om zeep geholpen.

Toen de scheidsrechter ook nog eens ziende blind bleek te zijn toen Edson binnen de zestien onderuit geschoffeld werd leek de laatste energie uit het elftal weg te stromen.

De meest simpele dingen gingen daarna fout met als hoogtepunt de inmiddels legendarische vrije trap die Dennis van zins was om in de Barendrechtse goal te pegelen.

De voeten van Dennis wisten echter geen raad met de opdrachten die ze uit zijn bovenkamertje kregen waardoor ook deze mogelijkheid om zeep werd geholpen.

Om de ellende nog groter te maken lukte het Barendrecht ook nog om vlak voor tijd met een snelle counter de 2-4 binnen te tikken waarna scheidsrechter Voster zijn beste beslissing van de dag nam door een eind aan deze teleurstellende wedstrijd te maken.

nestorix NestoriX  

 

———————————————————————————————————————————————

Verslag 02-12-2017

Bolnes VE1 – FC IJsselmonde VE2        3 – 2

Op deze koude en donkere middag van 2 december stond de wedstrijd tegen de veteranen van IJsselmonde op het programma. Enige positieve van deze middag is dat Edson bereidt was deze middag op een goede manier  te fluiten en dat we een nieuw woord in het voetbal  hebben geïntroduceerd: WINTERDEPRESSIEVOETBAL.

Dit is als de stemming in de kleedkamer van de verliezers beter is, zelfs na een scheldkanonnade van de spits van IJsselmonde waar ze in de film de marathon nog rode oortjes van krijgen bij het verlaten van het veld, dan bij de winnaars.

Hoewel het een slechte wedstrijd was, zelfs het woord matig mag niet meer gebruikt worden,  waar we toch met 3-2 de 3 punten op de berg hielden was de stemming zeer negatief. Niet alleen na maar ook tijdens de wedstrijd.  Nu dan toch maar even over de wedstrijd. Helaas moest onze captain Martin door ziekte op het laatste moment afzeggen en stonden we dankzij Johan toch met 11 man op het veld. De wedstrijd was rommelig en Bolnes wist door Juan toch op voorsprong te komen maar werden er ook  veel kansen gemist en hoewel  IJsselmonde in de eerste helft minder kansen  had wisten zij er wel  2 achter Michel te krijgen.

Hoewel de rust niet echt inspirerend was en iedereen weer precies wist wat de ander fout doet lukte het toch de achterstand om te buigen in een overwinning via 2 doelpunten van Johan. Het eerste een afstandsschot dat van richting werd veranderd en de tweede uit een corner die van links direct het doel in draaide.  En natuurlijk via Michel die weer met een paar mooie reddingen in 1 tegen 1 situaties zijn doel in de tweede helft schoon wist te houden.

Na afloop bleek dat het enige lichtpuntje, samen met de 2 kannen bier die Edson had gehaald om de depressieve sfeer na een overwinning weg te spoelen. Hoewel we tweede staan en iedereen naar vermogen zijn best doet wordt er alleen gesproken hoe slecht dat we zijn. Met 5 overwinningen, een gelijkspel en een verloren pot  zou je ook tevreden kunnen zijn.

Misschien moeten we bij de ploegen onder ons eens nagaan hoe zij wel gewoon positief blijven tenslotte doen we het toch allemaal voor ons plezier en moeten we ons realiseren dat we bij de veteranen voetballen .  Bij voetbal blijkt leeftijd toch wel een dingetje te zijn. Hopelijk gaat iedereen de komende dagen onder de UV-lampen zitten dat schijnt te helpen bij een winterdepressie.

 


Verslag 28-10-2017

BolnesVe1 – Pkc,85  Ve2   2-6

De derde thuiswedstrijd voor Bolnes was tegen het pkc,85 ,dat alle wedstrijden nog had gewonnen tot nu toe.

Dus Bolnes wist waar het aan toe was en met 12 mensen aan de start moest het gaan gebeuren vandaag.

Achterin stonden weer als vanouds Harry,Marcel,Cees en Rene om de boel dicht te houden ,met op doel gelegenheidsaanvoerder Michel natuurlijk.

Het middenveld met Rob,Symen Saman en Jan moesten de aanvoer zijn naar de spitsen Murat en Dennis.

En op de bank na lang blessure leed was onze Juan nog inzetbaar.

Pkc begon gelijk dreigend en Bolnes kon alleen maar tegenhouden en af en toe bij spaarzame aanvallen een klein beetje gevaarlijk worden.

Maar meer dan wat duw en trek werk met Dennis en de tegenstander waarbij het wel of geen strafschop zou zijn was het nog niet.

Het was dan ook Pkc dat via een paar aardige aanvallen op 0-1 en later zelfs op 0-2 kwam.

Inmiddels had  Symen (geblesseerd aan knie) het veld verlaten en was Juan binnen de lijnen gekomen.

We gingen dan ook rusten met een 0-2 achterstand.

De tweede helft ging iets beter voor Bolnes,waarbij Pkc misschien wat gas terug gaf ,of Bolnes iets meer naar voren speelde.

Murat op links ging een paar keer mooi door en gaf een perfecte voorzet op Saman die de bal in kon koppen, maar hij twijfelde tussen koppen en schieten en dat werd niks.

Even later kwam dan toch de aansluiter ,Nu was het Saman met de voorzet en die kwam voor de voeten van Murat en die schoot de 1-2 binnen.

De feestvreugde was voor korte duur ,want even later was het Pkc de het veschil weer op twee doelpunten bracht 1-3.

Maar even later was het Murat op links die de bal voor gaf en vervelend van achteren werd aangetikt,wat een vrije trap opleverde .

De vrije trap kwam bij Cees uit en die kopte bij de tweede paal (zijn derde alweer) binnen.2-3.

Zou het dan toch gebeuren??

maar nee Pkc gaf weer even gas en met de snelle buiten spelers kwamen ze weer op Michel af ,die Bolnes al een paar keer overeind had gehouden,maar dat hield een keer op en zo werd het nog 2-4,2-5 en via een ongelukkige handsbal van Rene kon de scheidsrechter Dick Voster niks anders dan de bal op de stip leggen en werd het nog 2-6.

Al met al een wedstrijd waar we voorin iets te weinig konden brengen ,maar het positieve was dat er weinig gezeik was onderling en we weer gauw naar volgende week moeten kijken waar Fc IJsselmonde onze tegenstander zal zijn, en we weer vol goede moed de draad op gaan pakken.

———————————————————————————————————————————————

Verslag 07-10-2017

Bolnes ve1 – AGE/GGK ve1      3 – 3

 

In speelronde drie stond deze keer een echte topper op het programma tussen de nummers twee en drie van vorig seizoen.

De weergoden hadden voor een spekgladde grasmat gezorgd door al de gehele dag een overweldigende hoeveelheid water op het veld te laten vallen welke wonder boven wonder toch nog prima te bespelen was.

Bolnes trok vanaf de aftrap weer eens met frisse zin ten aanval.

Direct werden er al met goed combinatie spel een paar flinke gaten in de defensie van AGA/GGK geprikt.

Dit enorme veldoverwicht resulteerde dan ook al snel in een verdiende goal, nadat Danny, Martin in stelling had gebracht die zijn tegenstander netjes uitkapte en de bal vervolgens langs de keeper binnen schoot.

Ook na deze treffer bleef Bolnes de druk erop houden waardoor AGE/GGK zich noodgedwongen moest beperken tot tegenhouden en een zeldzame counter.

Dit tegenhouden ging helaas in een aantal gevallen niet met zachte hand waarbij met name de snelle Murat een paar flinke schoppen te verwerken kreeg.

Na 25 minuten was het toch weer raak voor Bolnes toen diezelfde Murat iedereen voorbij snelde en de bal binnen prikte.

Niet veel later moest hij het speelveld enige tijd verlaten na een volgende force aanval op zijn ledematen.

Zijn vervanger Symen hield het tegen diezelfde tegenstander slechts 10 minuten vol voor ook hij het speelveld strompelend moest verlaten.

Bolnes raakte ondertussen een beetje van slag waardoor AGE/GGK steeds beter in de wedstrijd kon komen.

Uit een corner wisten zij zelfs de aansluit treffer te maken waarna er een spannende fase aanbrak met kansen voor beide teams.

Helaas moest captain Martin met een blessure het veld verlaten terwijl korte tijd later ook de opnieuw ingebrachte Murat definitief het veld uitgeschopt werd door zijn spijkerharde tegenstander.

Opmerkelijk genoeg hield de verder goed leidende scheidsrechter de kaarten op zak waarmee AGE/GGK heel erg blij mocht zijn.

Kort voor rust kreeg Bolnes toch weer een voorsprong van twee doelpunten toen Cees de bal in een rommelig moment voor de voeten kreeg en zonder aarzelen binnenschoot.

In de rust moest de uitgedunde selectie een strijdplan bedenken om de 3-1 voorsprong vast te houden en zo mogelijk zelfs nog verder uit te bouwen.

De tweede helft begon aanvankelijk rustig met een paar speldenprikjes van beide elftallen.

Toch wist AGE/GGK het initiatief steeds verder naar zich toe te trekken waardoor Bolnes gedwongen achteruit moest.

Door een gebrekkige aansluiting en slordige passing lukte het voorin niet meer om de bal vast te houden.

Achterin moesten alle zeilen bijgezet worden door met name Harry en Johan om de boel dicht te houden.

Toen AGE/GGK na slordig verdedigen van Saman ook nog op 3-2 wist te komen moest Bolnes met geknepen billen nog een kwartier zien te overleven.

Nadat ook Rob nog met zijn welbekende blessure naar de kant moest was de samenhang bij Bolnes helemaal zoek, met het onnodige gemopper op elkaar als gevolg.

Toch lukte het AGE/GGK maar niet om de bal bij Michel tussen de palen te krijgen.

Bolnes leek dan ook met de hakken over de sloot de drie punten veilig te gaan stellen toen AGE/GGK in de dying seconds van de wedstrijd toch nog een verdedigings foutje van Bolnes afstrafte en de gelijkmaker binnenschoot.

De aftrap was meteen ook het einde van de wedstrijd waarin elke ploeg een helft domineerde.

De 3-3 eindstand was voor Bolnes natuurlijk een grote domper maar over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

 

nestorix NestoriX  

 

——————————————————————————————————————-

Verslag  30-09-2017

VV Brielle VE1 – Bolnes VE1       1-7

Op een mooie zaterdagmiddag stond Bolnes, met een elftal aan afschrijvingen,  toch met elf man aan de start van de wedstrijd tegen Brielle. Hiervoor moest  wel Roelof gemaand worden zijn zoektocht naar de onverlaat die tegen zijn auto was aangereden te staken en na 3 jaar als gelegenheids-rechtback aan de wedstrijd te beginnen. De verdediging werd gecomplementeerd met Johan en Cees centraal , Rene op de linkerflank en Michel in de goal.. Het middenveld met Saman, Nasim, Symen en voorin Dennis, Martin en Murat.

Bolnes startte voortvarend en voordat de supporters goed plaats hadden kunnen nemen lag de bal al achter de keeper van Brielle. Een mooie assist van Roelof rondde Dennis met een mooie volley af. Martin kon zich niet onbetuigd laten en maakte met een mooie slalom door de verdediging van Brielle de 2-0.

Vervolgens golfde het spel heen en weer waarbij Murat geregeld op links gevaarlijk door kwam maar dit leidde niet tot doelpunten. Aan de andere kant hield Michel ons doel met een paar mooie reddingen schoon. Helaas zag de scheidsrechter een handsbal (hiervoor zou zelfs bij het volleybal afgefloten worden voor plakken)  van de spits van Brielle over het hoofd en kwam Brielle toch op 1-2.

Met deze stand gingen we de rust in. Inmiddels was ook Paulo gearriveerd en hadden we weer wat meer lucht. Paola kwam er in voor Nasim die na een kwartier de inmiddels leeggespeelde Roelof (rentree na 3 jaar) weer zou vervangen.

Ook na de rust ging Bolnes direct op jacht naar een grotere marge. Dit resulteerde al snel in 4 mooie doelpunten van het spitsenduo Martin en Dennis. Met lobjes over de keeper en vlammende afstandsschoten verdeelde zij de doelpunten en brachten hun dagtotaal op 3. Het slotakkoord was voor Cees die met een lekker afstandsschot de 1-7 op het bord bracht,

Al met al weer een lekkere pot die waar een collectieve topprestatie werd geleverd. Het nieuwe elan van de veteranen van Bolnes waarbij we elkaar opbouwend coachen blijkt tot nu toe zijn vruchten af te werpen. Tot nu toe een mooie start van het competitieseizoen.

 

 

——————————————————————————————————————————————-

Verslag -23-09-2017

BolnesVe1 – Capelle Ve1   6-2

Vandaag de wedstrijd tegen het altijd lastige Capelle

Bij een schitterend voetbalweertje ging Bolnes met goede moed van start.

En wat gebeurde er nu? we hoorde de vogeltjes fluiten in plaats van het gegil en geschreeuw van druk zetten en ander( goed bedoelde) adviezen en aanwijzingen.

Waren er soms een paar mensen niet aanwezig??

En er werd positief gecoached en simpel de vrije man op gezocht en de bal gewoon terug als het niet diep kon.

Achterin zat het potdicht met Johan,Marcel,nasim en Bert.

Het middenveld Met de jarige gelegenheids aanvoerder Paolo en Symen, Murat en Saman zochten de simpele goede oplossingen.

En voorin stonden Danny en Dennis aanspeelbaar om de eerste doelpunten te maken.

En op de bank nog een heel sterk duo Tony en Martin achter de hand.

Na een paar minuten was het al raak Danny werd aangespeeld en maakte koelbloedig de 1-0.

Even later was het Dennis met een (verwoestend)schot waarbij de keeper aan het grabbelen was en de bal in het doel verdween.(maar hij komt op jou naam hoor Dennis).

Even later moest Bert het veld geblesseerd verlaten en kwam Tony hem vervangen.

Bolnes bleef simpel voetballen en liet de tegenstander lopen .en kwam met gevaarlijke acties van Murat op links gevaarlijk door.

Even later de volgende wissel Martin kwam voor Dennis in het veld.

En dat resulteerde al snel in de 3-0.Martin gaf de bal met een hak mee aan de goed doorlopende Danny en die omspeelde de keeper en zo werd het 3-0 Bolnes op rozen.

Vlak voor rust werd het zelfs 4-0.Martin werd weggestuurd door Paolo en zijn schot werd nog gestopt door de keeper ,maar daar was De goed oplettende Saman die de bal keurig inschoot en Bolnes met een jawel!!!! 4-0 voorsprong ging rusten.

Hier had Salami en zijn mannen niet op gerekend.

De 2e helft begon iets rommeligger.we gingen weer moeilijker spen met balletjes met de buitenkant ,hakjes en andere rare fratsen.

Dat resulteerde in de 4-1 .Bolnes moest het weer simpel gaan houden.

Even later was het weer raak voor Bolnes.Danny gaf aan de rechterkant de bal voor en Martin Kapte bij de 2e paal zijn tegenstander uit en ronde de bal fraai af in de kruising.

Toch kon Capelle de 5-2 maken doordat Bolnes weer wat verslapte.

Maar Bolnes kwam niet meer in gevaar en kwam via een steekpass van Symen op Martin die in de korte hoek binnenschoot nog op 6-2.

De goed leidende scheidsrechter Jan V Kouwenhoven floot voor het einde van deze sportieve en leuke wedstrijd.

Dat de sfeer in de kleedkamer  na afloop super was ,hadden de mannen van Bolnes aan zichzelf te danken ,na 2 keer voor de beker een valse start met een hoop geouwehoer en verwijten was het deze middag een en al positief.

Hou dit vol mannen .Ben weer trots op jullie. Op naar volgende week waar Brielle op het programma staat

 

 

RIJSOORD – Zaterdag 17 juni jongstleden vond al weer het vijfde VOR 35+Toernooi plaats op het Ridderkerkse sportpark bij V.V. Rijsoord. De weergoden waren de 35+ -ers goed gezind. Voor een sportieve prestatie was de temperatuur wellicht een beetje aan de hoge kant, echter voor de derde helft waren de weersomstandigheden perfect te noemen. Voor het eerst vond het toernooi plaats op het mooie nieuwe kunstgrasveld die het sportpark sinds kort rijk is. Hierbij kon gelijk mooi gebruik gemaakt worden van de nieuwe aangrenzende overkapping die een schaduwrijke plek bood aan de verhitte voetballers. Rijsoords eigen “grillmasters” Martin Spilt en Paul Bestebreurtje ontfermde zich over de hamburgers, en het alom bekende barpersoneel stond op scherp om de deelnemers van het broodnodige drinken te voorzien.

Maar liefst 8 teams hadden zich opgegeven voor de lustrum-editie van het vriendschappelijk toernooi. Het deelnemersveld was weer als vanouds echter met 1 debutant. De mannen van Sonneburgh hadden zich als laatste deelnemer aan het lijstje toe laten voegen. Het vermoeden heerst dat zij na hun debuut van zaterdag de smaak te pakken hebben en zich volgend jaar wellicht weer zullen melden.

De deelnemende teams waren :

1) Rijsoord 1
2) Rijsoord 2
3) Bolnes 1
4) Bolnes 2
5) Peursum
6) Sliedrecht
7) ASWH
8) Sonneburgh

Na (letterlijk) een verhitte strijd te hebben geleverd was aan het einde van de middag de uitslag bekend. De uitkomst van dit toernooi begint al een beetje voorspelbaar te worden want ook dit vijfde toernooi leverde voor de derde keer op rij dezelfde winnaar, want ook deze keer gingen de veteranen van Bolnes er met de grootste bekers vandoor. In een zinderende finale wist het Roze team van Bolnes met een dikke 4-0 overwinning hun broeders in het Blauw-Wit te verslaan.

Hieronder de uiteindelijke uitslag:

1) BOLNES 2  (Roze )
2) BOLNES 1  ( Blauw-Wit )
3) PEURSUM
4) RIJSOORD 1
5) SLIEDRECHT
6) SONNEBURGH
7) ASWH
8) RIJSOORD 2

Na een verfrissende douche waren alle deelnemers klaar voor de befaamde derde helft van dit toernooi. DJ CAGEMAN zorgde voor de muzikale omlijsting en het bleef nog lang gezellig op het sportpark.

 

Kraai                           nestorix NestoriX  

 

——————————————————————————————————————————-

Verslag  13-05-2017

Lombardijen Ve2 – Bolnes Ve1       3-9 (10)??

Vandaag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen ,in en tegen Lombardijen.

Met genoeg mensen aan de start konden we nadat er zo,n 15 konijnengaten waren gedicht ,beginnen aan de wedstrijd.

Waar voor Bolnes nog 2 prestaties op het spel stonden het behalen van de 2e plaats en het behalen van de magische 100 doelpunten.

Bolnes ging gelijk op jacht naar doelpunten zoals altijd, maar het begon lastiger als dat we hadden verwacht.

Maar na een minuut of 20 was het dan raak, aanvoerder Martin werd weggestuurd door Harry en schoot keurig langs de uitstormende keeper 0-1.

Even later gaf de scheids nadat Danny had aangegeven dat hij de bal raakte en het een achterbal moest zijn ,toch een corner.

Na een paar keer gezegd te hebben nam Bolnes toch gewoon de Corner en Murat lag de bal precies op het hoofd van de naar voren gekomen Ed 0-2.

Even later werd er even niet opgelet achterin en werd de 1-2 binnen geschoten.

Maar Bolnes raakte niet van de wijs en ging vrolijk verder met aanvallen, wat resulteerde in een mooie goal van Danny 1-3.

Vlak voor rust werd het door een schot van Cees buiten de zestien op het juiste moment aangeraakt door Ed zelfs 1-4.

Bolnes lag op schema voor de 100 doelpunten ,want ze hadden er nu nog maar 3 nodig na de rust.

De 2e helft ging weer volop richting de goal van Lombardijen en meer doelpunten konden dan ook niet uit blijven.

Met 2 mooie goals van Murat achter elkaar werd het 1-5 en 1-6 en stond totaal teller op 99 doelpunten.

Even later kwam hij dan Tony werd op rechts weggestuurd en lag de bal breed naar de meegelopen Jarige Martin en hij mocht dit cadeau uitpakken en zo voor Bolnes het 100ste doelpunt maken.1-7.

Dat Lombardijen ook nog even scoorde  2-7 was meer voor de statistieken.

Want even later was het aan de andere kant nog 3 keer raak Murat ,Danny en weer Murat (zijn 4e !!) zette de teller op 2-10.

Dat vlak voor tijd Ed de tegenstander naar de grond gooide en zo  de afscheid nemende keeper van Lombardijen de kans gaf om zijn Carriere met een doelpunt af te sluiten was een mooi gebaar. en hij schoot via Michel de strafschop binnen 3-10.

Dat de zeer goed leidende scheidsrechter het mooi vond geweest en voor het einde van de wedstrijd floot was hij onderweg naar de kleedkamer de echte uitslag vergeten, en vulde op het formulier 3-9 in.

Wat betekend dat we nooit zullen  weten welk doelpunt hij niet geteld heeft .

Zou het de 100ste zijn geweest ??????????

Al met al toch nog een leuk seizoen geweest wat eigenlijk te vroeg gestopt is.

Met nog een toernooi (17 juni)bij Rijsoord en de BBQ (1juli) bij sponsor Verkade in het verschiet kunnen we de taken gaan verdelen voor volgend seizoen (als die er nog komt ????)

 

Verslag 22-04-2017

Capelle ve1 – Bolnes ve1   1-2

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Capelle op ons favoriete kunstgras.

Met 14 man op papier zaten we gelukkig ruim in onze mensen.

De wedstrijd begon gelijkwaardig met weinig kansen over en weer.

Met Michel in de goal en voor hem Harry ,Ben, Rene en Saman !!!(als rechtsback).stond de verdediging als een huis en kon onze kleine vriend (salami) van Capelle weinig inbrengen.

Na een minuut of 20 was het wel raak ,maar nu voor Bolnes .een afstandsschot van Rob kon niet goed worden gepakt door de keeper en bleef hangen tussen de keeper en de verdediger die de bal niet weg kregen en dat komt je duur te staan met spits Martin in de buurt en die aarzelde geen moment en tikte de bal binnen.

Met Omid op rechts en Murat op links werd het af en toe gevaarlijk van de zijkanten .

Waarbij centraal Rob en Leen de spitsen Dennis en Martin probeerde te bereiken.

Even later ging Martin er weer vandoor en werd afgestopt door de laatste man en hij moest het veld (even ) verlaten.

Juan Was zijn vervanger en inmiddels was Cees voor Saman in de plaats gekomen.

Even later moest Harry het veld geblesseerd verlaten en Ging Rob naar achteren,Arlindo op het middenveld en de 2 snelle en creatieve spitsen Jan en Jan of in het Spaans (Juan en Juan) gingen het voorin doen.

Bolnes was even de kluts kwijt en daar profiteerde Capelle vlak voor rust van 1-1.

De 2e helft verliet Rene geblesseerd het veld en nam Jan zijn positie in en ging Martin het toch weer proberen voor in.

Het was een hele rommeligge en slechte 2e helft waar Bolnes vlak voor tijd tch nog de overwinning uitsleepte.

Jan zijn vrije trap vanaf links werd snoeihard in de kruising gekopt door de laatste man van Capelle ,waar menig spits jaloers op kon zijn.

En zo ging Bolnes nadat de goed leidende jonge scheidsrechter er een eind aan maakte met de 3 punten naar huis.

En was het nog lang onrustig in de kantine van Capelle waar bij de mensen daar de roze brigade toch wel opgemerkt hadden en er nog een paar biertjes door heen gingen. ook omdat Ben zijn laatste officiele wedstrijd voor de veteranen had gespeeld.(bedankt Ben het ga je goed. )

De 3e plaats is zeker en heel misschien kan er nog een plaatsje opgeschoven worden maar dan zal Age moeten verliezen van dezelfde tegenstander als Bolnes heeft de laatste wedstrijd Lombardijen.

Dus 13 mei de laatste wedstrijd in en tegen Lombardijen ,waar we nog 7 doelpunten nodig hebben om de 100 doelpunten te halen ,dus we hebben nog een doelstelling.

Verslag 08-04-2017

BZC/Zuiderpark VE1- Bolnes VE1                             4-5

Op deze warme dag stond de wedstrijd tegen BZC op het programma. We starten met vandaag Jan in het doel als vervanger van Michel die iets met een stanleymes had gedaan waardoor hij een wedstrijd moest overslaan. Achterin stonden  Rene, Harry, Marcel en Cees om de deur dicht te houden. Voorin Martin en Juan en op het middenveld Danny, Omid, Tony en Leen. Saman kwam  als twaalfde man binnen en begin op de bank die al snel werd uitgebreid met Rob en Murat.

Op het keiharde veld wat niet onderdeed voor een kunstgras veld creëerde Bolnes de nodige kansen wat via Martin (2x) en Danny tot een 0-3 voorsprong leidde. Halverwege de eerste helft kwam, na een goed gesprek tussen Harry en Marcel, Rob te spelen op de plaats van Harry. Helaas  maakte (ondanks de goede  reddingen van Jan) BZC toch nog een mooie goal, waardoor de ruststand op 1-3 kwam.

Het harde veld had in de tweede helft zijn tol geëist en waren Leen, Juan en Marcel geblesseerd uitgevallen.  In de tweede helft bleef het stormen richting het doel van Bolnes maar wist Murat uit een goede aanval toch de 4-1 binnen te schieten. Ondanks nog meer goede reddingen van Jan kwam BZC toch via met name afstandsschoten op 4-3. Vervolgens was het de beurt aan Saman die een fraaie assist onberispelijk in de linker bovenhoek wist te schieten, waardoor er weer een veilige marge van 2 doelpunten was.  BZC zette vervolgens weer aan en wist de marge toch weer tot 1 te verkleinen.

In de blessure tijd meende de scheidsrechter de bal nog op de stip te moeten leggen om BZC langszij te krijgen, maar de BZC-speler was zo onder de indruk van de bewegingen van Jan dat hij dacht op rugby te zitten en de bal tussen de palen van het rugby doel  joeg. Bij rugby was dat goed voor 2 punten maar nu gingen de 3 punten mee naar Bolnes toen de scheidrechter kort daarna af floot.

Al met al geen goede wedstrijd maar wel een goed resultaat waarbij de tweede plaats in het vizier blijft door het gelijke spel van AGK. We draaien best een goed seizoen met een tweede of derde plaats maar het zou lekker zijn als iedereen een beetje positieve kritiek blijft geven aan elkaar en niet zoals een aantal spelers alleen maar precies weet wat de anderen fout doen en kritiekloos naar zichzelf kijken.

Over twee weken staat de altijd lastige uitwedstrijd bij Capelle op het programma, waar we hopelijk met goed voetbal en een positieve instelling een greep naar de tweede plaats kunnen doen.

 

 

———————————————————————————————————————————————————–

Verslag  01-04-2017

Bolnes Ve1 – Oude Maas Ve1    1 – 1

Met een heerlijk voetbalweertje en precies 11 man aan de start begon Bolnes aan de wedstrijd.

Met achterin Rene ,Harry ,Marcel en (jawel)Saman zat de verdediging potdicht.

Middenveld met Tony,Omid ,Murat en Leen kon ook niemand omheen.

Voorin Juan en Dennis dat beloofde wat.

Inmiddels Waren (de geblesseerde Nasim) ,Martin ,Cees en Arlindo ook aangekomen.

Het was een leuke tegenstander en met weinig gezeik onderling haalde Bolnes te weinig uit de vele kansen.

Het was derhalve 0-0 met rust.

2e helft waar de nodige spelers in de ploeg waren gekomen ging weer richting doel van oude maas.

Dat resulteerde eerst nog een schot van Tony op de lat ,maar even later was het wel raak Arlindo lag de bal op Martin en die schoot met wat grabbelwerk van de keeper de 1-0 binnen wat dik verdiend was.

Even later een verwoestend schot van Leen dat via de binnenkant van de paal het veld inrolde.

Bolnes had de kansen om het af te maken, maar verzuimde dat .

Dat resulteerde 2 minuten voor tijd in de gelijkmaker. een van de spaarzame aanvallen die tot bij het strafschotgebied kwam was nu wel raak 2 keer kon Michel nog redding brengen waarna de bal binnengeschoten werd 1-1.

Dat Bolnes in de laatste minuut niet mocht mopperen toen de spits van oude- maas te gehaast handelde oog in oog met Michel en hoog over schoot was nog een geluk.

Waarna de goed leidende scheidsrechter Dick Voster er een einde aan maakte.

Leuke wedstrijd waar Bolnes  gezien de kansen veel meer uit had moeten halen .

Mark weer bedankt voor het vlaggen .

Nog 3 uitwedstrijden om de 3e plaats vast te houden en misschien nog 2e te worden .

En de spelers vast na kunnen gaan denken om wat op te pakken binnen de veteranen om volgend seizoen weer elke week te kunnen voetballen .

—————————————————————————————————————————————————

 

Verslag 31-03-2017

Bolnes Ve1 – HBSS Ve2      3-1

De inhaalwedstrijd tegen HBSS stond op deze donderdag avond geprogrammeerd, met als gevolg dat het elftal van HBSS een flinke upgrade had gehad ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Hierdoor werd het zeker geen walk over voor de veteranen van Bolnes.

Met name in de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd waarin HBSS zelfs na een terecht (hoewel Cees daar duidelijk anders over dacht) verkregen strafschop op 0-1 wist te komen.

Bolnes kon aanvankelijk geen vuist maken maar kreeg met de entree van topscoorder Edson wat meer power in de aanval.

Dit resulteerde al snel in de verdiende gelijkmaker van …….. jawel Edson.

Na de thee was Bolnes duidelijk de bovenliggende partij.

De kansen regen zich aaneen waarvan er echter maar twee verzilverd konden worden door Martin en nogmaals Edson.

Ondanks een matig spelniveau kreeg Bolnes zo toch de overwinning die ze verdienden.

nestorixNestoriX

 


Verslag 11-03-2017

Bolnes Ve1 – Lombardijen Ve 1     7-  0

Vandaag tegen het altijd lastige Lombardijen

Bolnes begon weer ouderwets volop met aanvallen en dat leverde weer de nodige kansen op.

Met Omid en Symen aan de zijkanten en Arlindo met Paolo centraal werd Lombardijen met de rug tegen de muur gezet en moesten de spitsen Juan en Martin bereikt worden.achter in stonden voor Michel  ,Danny ,Jan ,Rene en Cees om de boel dicht te houden en dat lukte  perfect op een paar schoonheidsfoutjes van Jan na ,maar het leverde geen tegendoelpunt op.

Voor in werd te veel de diepe bal gezocht en kwamen de spitsen er bijna niet aan te pas .op een mooie assist van Cees op Martin die tot 2 keer toe de bal van de lijn gehaald zag worden en zo een 0-0 ruststand op het scorebord werd gezet.

Dat net voor de rust Robby als laatste man was gaan spelen en Danny de geblesseerd uitgevallen Juan in de spits had vervangen gaf nog meer druk op de achterhoede van Lombardijen.

In de 2e helft nog 2 verse krachten Nasim en Dennis  in het veld gebracht werd Lombardijen iets te veel.

Met 3 schitterende doelpunten van Danny stond het opeens 3-0 voor Bolnes en smeekte Lombardijen de goed leidende scheidsrechter Arends (vraag maar aan Juan)om af te fluiten,maar er moesten nog 25 minuten gespeelt worden.

En daardoor ging Bolnes vrolijk verder met scoren met nog doelpunten van Symen ,weer Danny (zijn 4e) en Arlindo (2×) De ene nog mooier dan de andere.

En dat Michel tussendoor nog een toegekende strafschop stopte lag in de lijn van de 2e helft.

Mannen super gedaan en nog 5 wedstrijden te gaan in de strijd om de 2e plek.

——————————————————————————————————————————————

Verslag 04-03-2017

Bolnes Ve1– Age-Ggk Ve1   5 – 5

 

Vandaag moesten de veteranen tegen de nummer 2 met een hoop afschrijvingen maar gelukkig ook genoeg mensen om te ballen in een heerlijk voetbal weertje.

Bolnes begon zoals altijd vol op de aanval wat gelijk de nodige kansen op leverde.

Maar toch was het tegenstander AGE-GGK dat op voorsprong kwam door iets te zwak ingrijpen achterin   0-1.

Bolnes liep weer eens achter de feiten aan.

Maar men liet zich niet uit het veld slaan en ging gewoon door met aanvallen, met aan de linkerkant Symen en op rechts Omid kwam Bolnes ook een paar keer gevaarlijk door. Dat resulteerde in de gelijkmaker toen Juan met een geplaatst schot de keeper wilde passeren en die via de paal de bal terug in het veld zag gaan, maar aanvoerder Martin zag dat ook en was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken.

Zo ging het op en neer en even later werd het 1-2 en keken de verdedigers elkaar aan.

Hoe kon dit nu want achter in stonden toch niet de minste verdedigers met op het doel de opgetrommelde Roel en Harry, Marcel, Rene en Leen voor hem.

Gelukkig werd het al snel weer 2-2,  Dennis stuurde Martin weg die op zijn beurt Juan vrij voor de keeper zette, maar hij schoot tegen de keeper en in de rebound stond daar Martin weer die de bal hoog binnenschoot.

Zou Bolnes nu eens op voorsprong komen?.

Het antwoord is nee. We kwamen weer achter, met een schot van buiten de zestien die keeper Roel te laat aan zag komen en, met een duik die anderen vanaf een startblok in het zwembad zouden maken, over de bal heen dook 2-3.

Maar Bolnes, waar inmiddels Arlindo binnen de lijnen was gekomen, wist dat het kon en was al 2 keer terug gekomen. .

De goed leidende scheidsrechter Dick Voster gaf een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied en Robby ging achter de bal staan. Terwijl iedereen dacht dat hij de bal voor zou geven schoot hij de bal schitterend in de andere hoek over de keeper heen 3-3.

Zal dit dan de rust stand worden ? het antwoord is weer nee, want vlak voor de rust Kopte een aanvaller van AGE-GGK beheerst een strakke voorzet binnen 3-4.

En even later nog bijna de 3-5, maar daar stak Roel een stokje voor met een mooie redding.

Er was werk aan de winkel voor Bolnes dat verse krachten het veld in bracht Saman en Edson.

En voor de vierde keer ging Bolnes op zoek naar de gelijkmaker.

Die kwam er ook na een minuut of twintig spelen , Arlindo kwam op links door en gaf een mooie voorzet bij de 2e paal waar Martin stond en die de tegenstander met een klein duwtje uit balans bracht en zo zelf de 4-4 binnen kopte.

Ondanks hevige protesten van AGE-GGK bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing om de goal goed te keuren.

Inmiddels was laatkomer Tony gearriveerd die koud in het veld zag dat Bolnes voor het eerst deze middag op voorsprong kwam. Edson werd weggestuurd en (volgens de tegenstander door een schouderduw) ten val gebracht, maar scheidsrechter Voster (die dat goed zag) lag de bal op de stip omdat Bolnes hier een duidelijke scoringskans werd ontnomen.

En als penaltykiller Robby dan achter de bal gaat staan  kan je vast juichen en naar de middenlijn lopen want dat is een zekerheidje, en dat was het ook 5-4. Bolnes stond op voorsprong !!!!.

Maar de wedstrijd duurde nog even.

AGE-GGK verliet de verdedigende stellingen en trok steeds gevaarlijker richting het Bolnesser doel.

Goed ingrijpen van Robbie en een prachtige redding van Roel hielden Bolnes in die fase op de been.

Maar even later ging de bal ook bij Bolnes op de stip.  Bij wat duw en trek werk over en weer zag de scheids als enige een overtreding van Rene en kreeg AGE-GGK de kans om de gelijkmaker binnen te schieten, en dat gebeurde 5-5,  wat een doelpunten festijn.

En onze supporters en met name  Bob Beekman die het heel de wedstrijd vol hield  hebben  weer kunnen genieten.

Na nog een paar kansen aan beide kanten vond de scheidsrechter het tijd voor de 3e helft waar nog even gezellig werd nagepraat.

Al met al een leuke wedstrijd met een leuke tegenstander waarbij maar weer eens duidelijk werd dat Bolnes nog steeds voorin meer af moet maken en achterin wat minder tegen zou moeten krijgen.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Lombardijen waar we de race voor de 2e plek voort kunnen zetten.

—————————————————————————————————————————————-

Verslag 18-02-2017

PKC ’85  Ve3 – Bolnes Ve1  3 – 0

Geen knikker geraakt. Terechte nederlaag.

 

—————————————————————————————————————————————-

Verslag 04-02-2016

Bolnes Ve1 – PKC ’85  Ve2        6 – 3

De eerste wedstrijd in 2017 was de wedstrijd tegen het altijd vrolijke PKC.  Een ploeg die zelf voor de wedstrijd al weet dat het aan de scheidsrechter ligt wanneer zij verliezen. Ook deze wedstrijd kon de goed leidende Ed  niets goed doen maar bleef onverstoord goed fluiten.

Bolnes begon goed aan de wedstrijd en kwam via Edson 2x al vrij snel op 2-0.  Dit leidde uiteraard tot veel  goede gesprekken met de tegenstander waarbij vooral de keeper van PKC  aan een stuk door onverstaanbaar stond te schreeuwen.  Jan heeft met aanwijzingen eindelijk zijn meerdere gevonden want het bleken allemaal aanwijzingen voor Ed te zijn.

Door een paar rare situaties waarbij bij het tweede doelpunt van PKC het rechterbeen van Rob een hoofdrol opeiste stond het opeens  2-2. Gelukkig was dit het sein voor Bolnes om weer aan te zetten en had Edson gelukkig de dozen van zijn nieuwe kicks gehaald en maakte voor rust nog de 3-2.

Na de rust ging Bolnes op dezelfde voet door en via weer 2x Edson, die nu voor de andere spitsen wel heel ver uit zicht raakt, stond het  een comfortabele 5-2. Na 5 doelpunten ging hij voor een publiekswissel  maar de opgefokte PKC toeschouwers hadden het te druk met schreeuwen naar Ed.

Een moment van onachtzaamheid bij Bolnes leverde de bezoekers nog een doelpunt op maar duidelijk was dat de overwinning nooit in gevaar zou komen.  Vervolgens kreeg Tony nog een flinke zaaier in het strafschopgebied. Hoewel de schop op zijn enkel bij PKC thuis in Rotterdam was te horen was  de keeper van PKC het uiteraard weer helemaal niet eens met de penalty,

Nadat Murat de penalty onberispelijk had binnengeschoten floot de goed leidende Ed af en ging Bolnes tevreden met 6-3 naar de kleedkamer.

teckel op de bal

 

——————————————————————————————————————————————————-

Verslag 17-12-2016

Bolnes Ve1 – Capelle Ve1     1 – 1

Het was niet best.

—————————————————————————————————————————————————–

 

Verslag 10-12-2016

HBSS VE – Bolnes VE1   1-11

Voor de jongeren onder ons, vandaag speelden we tegen de Hogere Burger School uit Schiedam. Voor het voetballen moeten ze in ieder geval nog even terug naar school.

Bolnes startte vandaag met Symen in het doel nu onze eerste, tweede, derde en vierde keeper zijn uitgeschakeld.  Met Bob weer als toeschouwer kon het weer een mooie middag worden en stond topscoorder Edson weer op scherp.

De eerste helft zat het weer goed dicht en het weinige dat Symen te doen had ging prima, zelfs zonder handschoenen. Al met al is hij de enige keeper die een helft de nul heeft gehouden.

De vele aanvalsgolven van Bolnes leverden in de eerste helft maar liefst 6 doelpunten op. Via Tony, Edson 2 keer, Omid 2 keer, die van de vrijgevigheid van Edson profiteerde en de ballen op een presenteerblaadje kreeg, en Dennis. Met de vele kansen had het ook het dubbele kunnen zijn.

In de tweede helft was het wat rommelig maar stond het al snel 11-0. Weer via Tony, Edson en Dennis. Ook Murat en Arlindo pikte hun doelpuntje mee. Voor Murat, die wat later was, een maximale score want na een half uur reizen kon hij maar 10 minuten voetballen.

De concentratie was toen even weg en een speler van HBSS die volgens mij van een ander veld tot aan ons strafschopgebied mocht doorlopen maakte dat Rob, die Symen in de tweede helft verving, een onthoudbare schuiver in de hoek moest incasseren. Aan de blijdschap van deze speler te zien was dit een gevalletje “dat doet hij anders nooit”.

Na een half uurtje in de tweede helft maakte de goed leidende scheidsrechter er een eind aan. Overigens een compliment aan de spelers van HBSS dat zij ondanks de voor hun mindere middag gewoon bleven voetballen en het een vriendelijk potje bleef.

teckel op de bal

—————————————————————————————————————————————————————

Verslag 03-12-2016

Bolnes V1 – Zestienhoven V1     5-5

Op weer een prachtige voetbalmiddag was het weer spektakel op de berg. Wat dat betreft is het nooit saai en heeft de wedstrijd weer een doelpuntenfestijn opgeleverd. Met de wedstrijd uit tegen Zestienhoven van twee weken geleden waar er ook 10 doelpunten te bewonderen waren is het totaal op 20 in twee wedstrijden gekomen. Toen trokken wij aan het langste eind met 3-7 zijn nu de punten gedeeld met 5-5.

In welke competitie zie je nog zulke voor het publiek attractieve wedstrijden?

Bolnes ging goed van start en gaf achterin weinig weg en van de vele kansen werden er twee door Martin in een doelpunt omgezet. Na wat gerommel in de achterhoede kon Zestienhoven alsnog op 2-1 komen. Voor rust werd de marge alsnog tot twee doelpunten vergroot door een mooi schot van Murat.

Met een 3-1 voorsprong gingen we de rust in. Na wat omzettingen in de tweede helft liep het voor geen meter meer en tot ieders verbazing stond het 10 minuten voor tijd opeens 4-4 ondanks de 4-2 door Danny gescoord.

Toen het zelf 4-5 werd was dit het sein voor Bolnes om nogmaals aan te zetten want verliezen zouden we deze middag niet. Kort voor tijd werd de 5-5 door Danny binnen gekopt. Of we deze week nu als 1 punt gewonnen of 2 punten verloren moeten zien blijft een vraag.

Jammer van de 2 punten maar het was een leuke wedstrijd onder goede leiding van  Harry en Ed. Bedankt weer heren. We gaan ervan uit dat Martin en Danny nu de definitieve de jacht op de topscoorderspositie hebben ingezet die nog stevig in handen is van Edson.

teckel op de bal


Verslag 26-11-2016

Pkc,85  Ve2 – Bolnes  Ve1  1-1

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Pkc.

Met precies 11 man aan de start en Ed als grensrechter kon de wedstrijd beginnen.

Met Jan in het doel en voor hem Rene,Ben,Nasim en Leen stond de verdediging als een muur zou je zeggen.

Op het middenveld Saman ,Symen Omid en Rob

En voor in Juan en Tony.

Inmiddels waren er 3 invallers aan gekomen Dennis,Arlindo en Martin.

De wedstrijd begon rommelig en Pkc had het gevoel dat er wat te halen viel.

En dat was ook zo de verdediging kreeg de bal niet weg na nog een blok van Leen en later Ben werd het dan toch 1-0.

De wedstrijd bleef slordig en er zat maar zelden een normale aanval in.

En je weet (voor sommige mensen misschien voor het eerst dat ze hier voetballen) dat als je zelf niet scoort en het evenwicht in de wedstrijd blijft deze mensen alles proberen om je uit het spel te halen inclusief de scheidsrechter.

En hoe moeilijk het ook is na vervelende overtredingen ,buitenspelmomenten, net alles tegen krijgen.concentreer je op het voetbal.

Ze  zo heel veel spelers uit de wedstijd konden krijgen en zo niet met het spelletje maar met de scheids en tegenstander en tegen elkaar bezig waren .(jammer)

Dat resulteerde dat Saman het veld verliet na een woordenwisseling met Symen en Arlindo op zijn plaats ging spelen .

En toen even later Rob geblesseerd het veld verliet werd het nog moeilijker ,hij werd vervangen door Dennis .

Nog 1 troef op de bank.

Het bleef onzuiver en op een voorzet van Omid op Juan die de bal in kon schieten en een afstandsschot van Symen op de paal was dit ongeveer het enige moment van bolnes de eerste helft.

De tweede helft moest het gebeuren ,onze spits Martin werd in gezet en Leen bleef  geblesseerd achter in de kantine van Pkc met 2 broodjes kipkerrie en een biertje in zijn hand .

Het leek iets beter te gaan ,maar de tegenstander ging door waar ze gebleven waren en probeerde alles en iedereen uit de wedstrijd te halen.

Maar daar kwam hij dan toch,een doorgetikte bal van Juan kwam in de voeten van Martin die links in het strafschotgebied 2 man uitkapte en beheerst in de verre hoek de 1-1 binnenschoot.het kon dus toch.

Even later was hij dichtbij nog een treffer na een mooie voorzer van Arlindo kopte Martin de bal recht op de keeper.

Het spel werd er niet beter op en Pkc kwam bijna op voorsprong door een doorgebroken speler die door Jan keurig werd onderschept en de tegenstander (uit frustratie denk ik)met 2 benen bij Jan in zijn rug dook.wat even een vervelend incident opleverde.

Maar nadat alles gesust was konden we nog even verder voor de laatste minuten die niks opleverde.

Dat ook de Zwervers(die een veld naast ons speelden)over deze vervelende tegenstander mee kon praten (maar die wel 0-1  wonnen en de punten pakte)en zich niet uit lieten lokken.

Hoop dat als we de volgende keer daar weer spelen iedereen hoe moeilijk ook zijn mond kan houden en zich alleen met voetbal bezig te houden.

En als je daar gelijk 3 keer scoort er geen vuiltje aan de lucht is .maar zolang het gelijkwaardig blijft, je het niet gaat winnen daar.

Wat een ontspannen voetbalmiddag moest worden werd een wedstrijd vol frustraties en ergenissen.

Gauw vergeten en op naar volgende week waar zestienhoven weer de tegenstander is.

Het broodje kipkerrie was weer heerlijk dat mag ook gezegd worden.

En dat dat  ongeveer het enige positieve was van de middag.

naamloos2365

 

————————————————————————————————————————————————————

Verslag  19-11-2016

Zestienhoven Ve1 – Bolnes Ve1              3-7

Met een schamele 11 en een halve man moesten de veteranen op deze gure waterkoude dag op bezoek bij het altijd moeilijke Zestienhoven.

Helaas had verdediger kees zich vergist in de locatie omdat hij blijkbaar nog steeds niet weet dat het oude vliegveld zestienhoven tegenwoordig Rotterdam The Hague Airport heet, waardoor hij pardoes op de startbaan belande inplaats van bij de voetbal vereniging Zestienhoven.

Hierdoor moesten de veteranen deze dag beginnen met een soort van fantasie verdediging welke uit de koker van keeper Jan getoverd werd.

Zodoende stonden tot hun eigen grote verbazing ineens Murat, Rob, Arlindo en René voor de zware taak om Jan te beschermen.

Ondanks de sterke tegenwind trok Bolnes toch al snel het initiatief naar zich toe met een paar dreigende aanvallen.

Met name Edson was in het begin ongrijpbaar voor de Zestienhovense verdedigers waardoor hij al snel de verdedigers het nakijken gaf en de bal panklaar neerlegde voor de ingeschoven Dennis die de bal eenvoudig binnen kon tikken.

Vijf minuten later was het al 0-2 door een mooi schot van Arlindo dat over de keeper heen in het doel belande.

Weer tien minuten later leek de wedstrijd al gespeeld toen een attente Dennis goed reageerde op een slecht verwerkte vrije trap van Juan en de 0-3 binnen tikte.

Deze comfortabele voorsprong gaf echter geenszins de krachtsverhouding in het veld weer, want de aanvallers van Zestienhoven maakten het de Bolnesser verdedigers vaak erg moeilijk.

Aanvankelijk wist Bolnes schade te voorkomen door goede ingrepen van onze verdedigers, maar door een misverstand tussen Rob en Jan moesten de veteranen dan toch een tegentreffer incasseren.

Bolnes raakte hiervan geenszins onder de indruk want het ging meteen op zoek naar een nieuwe treffer.

Ook deze keer was Edson degene die het net liet bollen nadat hij zichzelf goed vrijgespeeld had om vervolgens verwoestend uit te halen.

Hoewel Bolnes daarna nog een paar keer dicht bij een doelpunt was, was het toch weer Zestienhoven dat een foutje in de Bolnesser defensie genadeloos afstrafte door, met een van richting veranderd schot, de 2-4 binnen te schieten.

Na een verfrissend bakkie thee begon de Roze brigade de tweede helft met een tweetal echte verdedigers in de achterhoede omdat Cees en supersub Edwin hun opwachting maakten.

Dit bleek in verdedigend opzicht een flinke verbetering omdat Edwin ouderwets heerste bij alle hoge ballen terwijl Cees zijn befaamde tackle er weer te pas en te onpas tegenaan gooide.

Ondanks deze solide achterhoede zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau waardoor er onnodig vaak balverlies werd geleden waar Zestienhoven dankbaar gebruik van maakte om de druk op de Bolnesser verdediging op te voeren.

Ondanks dit slordige spel was het toch weer Edson die met een prachtige lob zijn derde treffer van de dag noteerde.

Lang kon Bolnes niet genieten van deze voorsprong want binnen de kortste keren was het Zestienhoven dat terugkwam tot 3-5 na alweer bedenkelijk verdedigen van Bolnes.

Het spel bleef hierna op en neer golven met kansen voor beide elftallen.

Bolnes bleek echter een stuk efficiënter in de afwerking waardoor eerst Rob en later Edson de stand op 3-7 brachten.

Ook zestienhoven kreeg nog een paar mooie kansen, maar de inmiddels warm gespeelde Jan liet met een paar prachtige reddingen zien dat hij momenteel onbetwist de eerste reserve keeper is.

Net op het moment dat de doorgebroken Edson op weg was naar zijn vierde treffer vond de goed leidende scheidsrechter het welletjes en floot af.

Ook deze week konden de toeschouwers dus weer genieten van een doelpuntrijk voetbal festijn met prachtige goals en alles wat voetbal leuk maakt om naar te kijken.

Hopelijk zetten de Bolnesser veteranen deze prachtige reeks overwinningen voort in de volgende uitwedstrijd tegen het tweede veteranen team van PKC’85.

nestorixNestoriX

—————————————————————————————————————————————————–

Verslag  05-11-2016

Lombardijen Ve1 – Bolnes Ve1   3-6

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Lombardijen.

Met maar liefst 16 man !!! (Sommige voor de 1e helft en sommige voor de 2e helft) begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd in een regenachtige middag.

Bolnes ging weer vanaf het begin volop aan de aanval met de goed spelende Murat op links die regelmatig zijn mannetje passeerde.

Achterin stond het weer dicht met in het doel Jan en voor hem Marcel ,Nasim,Cees en Rene.

Het middenveld met Saman ,Leen ,Symen en Murat liep ook als een trein.

En met de spitsen Danny en Martin konden de doelpunten niet uitblijven.

Die kwam er ook na een kwartier spelen ,Marcel speelde van achter uit Martin aan die met een mooi balletje Murat voor de keeper zette en die bleef koel en omspeelde de doelman en schoot keurig de 0-1 binnen.

Even later werd het zelfs 0-2 Saman,s voorzet werd door de verdediger van Lombardijen zelf binnen gekopt.

En toen even later Danny door sterk doorzetten de 0-3 maakte zat Bolnes op rozen.

Maar even later werd het door een doorgeschoten bal 1-3.

Maar daar was onze Leen die het klungelen van de doelman koelbloedig afstrafte en de 1-4 ruststand op papier zette.

De 2e helft begon rommelig met maar liefst 4 wissels Dennis ,Arlindo, Omid en Edson die hun draai even moesten vinden.

Lombardijen profiteerde optimaal en kon de 2-4 en na een foutje van Jan zelfs de 3-4 scoren.

Bolnes was even de weg kwijt en moest weer even orde op zaken stellen.

Dat gebeurde na een voorzet van Saman die onder de laatste man doorglipte en bij aanvoerder Martin terecht kwam die gelijk schoot en het verschil weer op 2 doelpunten bracht 3-5.

En even later nog een mooie redding van Jan op een vrije trap bleef het verschil gewoon 2 goals.

Even later werd het zelfs nog 3-6 met een mooi bekeken schot van Edson.

Bolnes kreeg nog een paar mooie kansen op meer ,maar het bleef bij 3-6.

Leider Mark weer bedankt voor het vlaggen in het hondenweer.

Ook supporters bob en Ed bedankt voor het kijken.

En de weg naar boven is duidelijk ingeslagen.

Klasse gedaan mannen.

naamloos2365

————————————————————————————————————————————————————————–

Verslag 29-10-2016

Oude Maas VE1 –  Bolnes VE1                1-7

Nu de weg naar boven was ingezet moest ook de hekkesluiter van de competitie  aan de zegekar worden gebonden.  Op deze prachtige dag kreeg Bolnes veel kansen in de eerste helft maar deze gingen er steeds net niet in.

Met Rob op het doel waren de kansen voor Oude Maas schaars maar zoals zo vaak gebeurd scoorde Oude Maas door een prachtige kopbal van de spits die bij het doelpunt wel  2 meter 15 leek want hij toornde boven de verdedigers uit en de bal verdween in de kruising. Achteraf bleek hij maar 1 meter 75 te zijn.

Een domper maar gelukkig kon via 2 maal Edson toch met een voorsprong de rust worden ingegaan. In de tweede helft gaf Bolnes gelijk vol gas en liep via weer 2 doelpunten van Edson snel uit naar 1-4.

Met nog een driebander van Symen en een mooi doelpunt van Murat was het slotakkoord weer voor Edson die zijn vijfde van de middag maakte. We zullen zijn vader Bob vragen wat vaker te komen kijken want dat heeft een positieve invloed op de doelgerichtheid.

Bij 1-7 vond de goed leidende scheidsrechter het genoeg en maakte er een eind aan.  Rest mij verder nog te vermelden dat Danny voor een assist-ranglijst gaat.

 

teckel op de bal

 

———————————————————————————————————————————————————————————

Verslag 22-10-2016

Bolnes Ve1 – Lombardijen Ve2   7-3

Vandaag de inhaalwedstrijd tegen lombardijen

Genoeg mensen op papier dus we konden er een leuke middag van maken.

Maar om 14.10 uur nog geen scheids.

Gebeld en ge-appt maar geen reactie wat moesten we nu?

Gelukkig wilde Roel deze taak op zich nemen ( bedankt Roel, super !!!!)

In de verdediging misten we een hoop mensen.maar Rene,Nasim ,Symen en Murat offerden zich op om in de verdediging te gaan spelen. En dat was voor herhaling vatbaar.

Ook het middenveld met Arlindo, Rob, Juan en onze nieuwe aanwinst Omid mocht er zijn.

Bolnes begon super aan de wedstrijd waarbij we weer kans op kans kregen.

Edson die goed naar Martin had gekeken vorige week, nam dit foutloos over en miste ook de nodige (mogelijkheden) kansen?

Maar na een fout van de keeper die de bal verkeerd uit speelde kon Arlindo onderscheppen en de bal schitterend over de keeper plaatsten en de 1-0 op het scorenbord brengen.

Even later werd het zelfs 2-0 toen Arlindo de bal breed lag op Juan die ook heel mooi de 2-0 over de keeper binnenschoot.

Bolnes dacht een makkelijke middag te hebben ,en dat leek zeker zo toen even later Edson op de keeper af ging en onderuit werd gehaald en de goed leidende Roel de bal op de stip legde .

Dat was een koud kunsje voor onze Rob die de 3-0 aantekende.

Dit was tevens ook de ruststand.

Inmiddels waren Dennis en Saman ingebracht op het middenveld.

Maarde 2e helft begon rommelig en dat resulteerde zelfs in de 3-1 wat echt onnodig was.

Bolnes was even de kluts kwijt, maar na een scherpe voorzet van Murat kon de keeper de bal niet onder controle krijgen en kon Martin die er als de kippen bij was de 4-1 binnen tikken.

Even later werd het zelfs 4-2 door een vrije trap op de rand van de 16 meter en werd mooi binnengeschoten.

Vlak daarna had Lombardijen zelfs de kans op 4-3 maar daar stak Jan een stokje voor die de bal tegen zijn hoofd geschoten zag worden (gelukkig heeft hij een groot hoofd) waarmee hij de tegentreffer voorkwam en het niet spannend liet worden.

Vervolgens was het Edson die de 5-2 maakte na een mooie actie en koelbloedig binnenschoot.

Korte tijd later werd het toch nog onnodig spannend toen na balverlies op het middenveld  de 5-3 binnen werd geschoten.

Gelukkig was daar captain Martin die op de goede plaats stond na een actie van Edson die via Dennis de bal voor zijn voeten kreeg en de 6-3 binnenschoot.

Het slot akkoord was echter voor Saman die een fraaie actie van Edson keurig afronde toen hij de bal panklaar in de voeten gespeeld kreeg.

Bolnes had zich het onnodig moeilijk gemaakt deze middag, maar hield met deze 7-3 overwinning de punten gelukkig in eigen huis.

Iedereen bedankt voor zijn inzet, ook al speelde je niet op je favoriete plek.

En met name Roel die de scheidsrechters rol keurig op zich had genomen en wat mij betreft dit zeker vaker mag doen.(onbeperkt chocomel als beloning??).

Op naar volgende week Oude maas uit, waar we hopelijk onze eerste uit overwinning gaan boeken.

naamloos2365

——————————————————————————————————————————————————

Verslag 15-10-2016

Bolnes Ve1 – Bzc /Zuiderpark Ve2   6-2

Deze dag speelde we onze 2e thuiswedstrijd dit was tegen bzc /zuiderpark.

Gelijk vanaf de aftrap ging het op en neer met kansen voor beide partijen.

Met de eerste kansen voor de uitploeg die met kunst en vliegwerk werden gestopt door keeper Jan en de verdediging.

Daarna was het Bolnes die prachtige kansen kreeg op een dik verdiende voorsprong.

Met Name spits Martin kon de (mogenlijkheden)zeg maar gerust kansen niet verzilveren in doelpunten .2 keer paal en 1 keer op de keeper.

Dan weet je wat er gaat gebeuren zoals altijd .

Dan scoort de tegenstander wel en zo stond het opeens 0-2.

Dit was geheel tegen de verhouding in ,maar bolnes kreeg ze er niet in.

Even later werd het gelukkig 1-2 door een voorzet van Leen die door een zuiderpark speler in eigen doel werd gewerkt.

Nadat de goed leidende scheids v Dijk  gefloten had was dit ook de ruststand.

En in de rust gebeurden er iets wat waarschijnlijk de wedstrijd liet kantelen.Saman had een lekkernij meegenomen voor iedereen en wat daar in zat ????deed de wedstrijd een heel ander gezicht geven.

Gelijk  na de rust ging bolnes op zoek naar de goal en de aanvallen volgde elkaar in rap tempo op.

Dat resulteerde in de 2-2 door een hoekschop van Rob die keurig binnen werd gekopt door Martin.

Even later werd het zelfs 3-2 toen Murat,s voorzet bij Martin belande en de bal keurig klaar lag voor Dennis ,die van achteruit opgekomen was en de bal binnentikte.

Achterin zat het nu ook dicht met Harry,Nasim,Cees en Rene die hun mannetje stonden.

Het werd zelfs 4-2 door een mooie actie van Edson die de bal vanaf de zijkant mooi binnenschoot

Even later werd Edson gevloerd in het strafschopgebied en werd de bal terecht op de stip gelegd.waar onze panaltykiller Rob de 5-2 maakte.

En toen was het speelkwartier voor het doel van zuiderpark.Edson zette met een actie Juan vrij op de doellijn die de 6-2 maakte.

En get doelsaldo daarna nog veel verder op had kunnen lopen met de spitsen die veel te lang over bleven tikken dat ze elkaar aankeken van schiet er nog iemand vandaag.gelukkig was de voorsprong ruim genoeg.vlak voor tijd was het de spits van Zuiderpark die in botsing kwam met doelman Jan en ook hun nog een strafschop kregen.

Maar daar was doelman Jan die de bal schitterend stopte en het bij 6-2 bleef .want scheids Edwin floot voor het einde.

Al met al was het toch nog een vrij makkelijke middag voor bolnes na een stroeve start.

En was dit nu de middag van de gemiste kansen? of de gestopte strafschop? ik denk gewoon de middag van het (snoepje) van Saman die de wedstrijd liet veranderen.

naamloos2365

——————————————————————————————————————————————————————-

Verslag 01 oktober 2016

YVV de Zwervers VE1 – Bolnes VE1     uitslag 9-1

Na de vervelende wedstrijd van vorig jaar bij de Zwervers hebben de veteranen van Bolnes dit jaar weer bijzonder weinig plezier beleefd aan het bezoek aan Rotterdam-Zuid. Dit keer was het een sportieve wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter maar was het verschil zo groot dat het nooit een wedstrijd is geworden.  In de eerste  plaats stonden we maar met precies 11 man op het veld zonder wissels en speelde veel mensen op posities waar ze eigenlijk niet willen staan.

Daarbij komt  dat de Zwervers de koploper is en duidelijk erg laag is ingedeeld voor een goed voetballende ploeg.  Al met al het recept voor een slechte wedstrijd. In de eerste helft bleef de schade nog beperkt tot 3 tegendoelpunten en lukte het Martin zelfs nog als eenzame spits tussen 4 tegenstanders te scoren. Toen in de tweede helft Nazim het veld geblesseerd moest verlaten en keeper Murat weer veldspeler was geworden was de pijp toch echt leeg. Gelukkig  was Roelof nog bereid de keeperstaak op zich te nemen op geleende voetbalschoenen.   De Zwervers liep snel uit naar een 9-1 uitslag hoewel Roelof nog een paar ballen goed uit zijn doel wist te houden.

Verder een wedstrijd om verder geen woorden over vuil te maken en volgende week hopelijk met een ruimere bezetting een beter resultaat.

teckel op de bal

 

—————————————————————————————————————————————————————————–

Verslag 24 september 2016

Bolnes ve1 – PKC’85 ve3     uitslag 8-1

Na de uitermate teleurstellende vertoning van vorige week waren de veteranen optimaal gemotiveerd om er een geweldige wedstrijd van te maken.

Onder een heerlijk herfst zonnetje was tegenstander PKC’85 het beoogde slachtoffer van de Bolnesser dadendrang.

Meteen vanaf de aftrap zette Bolnes dan ook vol druk op de defensie van PKC’85.

De beloning kwam al binnen twee minuten toen Saman met een wonderschone volley het net wist te vinden.

Bolnes bleef daarna de bovenliggende partij die met goed combinatie voetbal de aanval bleef zoeken.

PKC kwam nauwelijks aan voetballen toe terwijl Bolnes een paar mooie kansen kreeg waaruit Edson de 2-0 binnen schoot.

Nadat hij ook de 3-0 over de keeper heen lepelde kon Bolnes eindelijk wat gas terug nemen waardoor dit ook meteen de ruststand was.

Na het verfrissende bakkie thee ging Bolnes gewoon door met het goede aanvalsspel.

De nieuwe aanwinsten Dennis en Arlindo  lieten zien een mooie aanvulling te zijn op de Bolnesser selectie terwijl gelegenheids doelman Murat zijn doel keurig schoon hield bij de sporadische aanvallen van PKC.

Omdat Edson deze dag niet in staat leek om de kansen te missen die hij kreeg maakte hij al snel zijn derde treffer van de dag.

Met deze geruststellende stand op de borden kon Murat zijn handschoenen wel veilig aan tweede reserve doelman Jan overdragen zodat hij zelf ook nog even lekker mee kon ballen.

Dit resulteerde binnen de kortste keren in een vijfde treffer toen diezelfde Murat doorging tot de achterlijn en voorgaf op Edson. Deze schrok echter van deze mooie kans omdat hij verwachte dat Murat de bal wel zelf in de lege goal zou schieten. Sportief als altijd tikte Edson de bal weer terug naar Murat die de bal dan alsnog binnenwerkte.

Vervolgens was het weer de beurt aan Edson die de 6-0 binnen knalde.

Hiermee was de koek echter nog steeds niet op want ook Symen kon zijn goede optreden bekronen met een prachtige goal waarmee hij de stand op 7-0 bracht.

Uit het niets wist PKC  dan toch de eretreffer te scoren toen doelman Jan zich opzichtig verslikte in een slap schot.

Jan twijfelde hierbij net te lang tussen drie mogelijkheden waarmee hij de bal simpel had kunnen stoppen waardoor hij uiteindelijk maar niets deed om de bal vervolgens langs zich heen het doel in te zien rollen.

Mocht PKC na deze treffer het idee hebben gehad dat er nog wat te halen was, dan werd deze hoop binnen de kortste keren weer de kop ingedrukt omdat een voorzet van Arlindo uitermate knullig in de eigen goal werd gekopt door hun laatste man.

Deze 8-1 bleek uiteindelijk ook de eindstand toen de goed leidende scheidsrechter korte tijd later een eind aan de wedstrijd maakte.

Hopelijk heeft Bolnes met deze prachtige overwinning een eerste stap gezet op weg naar een top klassering.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper IJVV de Zwerver waar we hopelijk een beter beeld gaan krijgen van de krachtsverhoudingen in deze competitie.

 

nestorix NestoriX  

 

——————————————————————————————————————————————————————

Verslag 17-09-2016

AGE-GGK   Ve1   –   BOLNES  Ve1       7-4

 

Vandaag onze eerste wedstrijd van de competitie met maar liefst 14 spelers en daarvan 4 nieuwe spelers Tony,Symen,Rene en Murat die hun plaatsje in het elftal even moesten zoeken.

De wedstrijd op het slechte kunstgrasveld begon rommelig met veel verkeerde passes naar elkaar en een hoop bal verlies.

Maar de eerste kansen waren voor de veteranen ,tot 2 keer toe werd er een prima voorzet op Danny gegeven die zijn vizier nog niet op scherp had .

En dan gaan we hetzelfde als de voorgaande seizoenen krijgen ,als wij niet scoren dan doet de tegenstander dat wel.

Door een paar slordigheden in de opbouw met onnodig balverlies stonden we al snel op een 2-0 achterstand.

Uit een corner waar er 3 man vrij stonden bij de 2e paal werd simpel de 1-0 binnengekopt en even later met iets te veel gepingel achterin werd simpel de 2-0 gemaakt.

Bolnes moest zich herpakken want dit was echt onnodig.

Even later kwam bolnes terug in de wedstrijd door een handsbal van de verdediger van age en de scheids lag de bal terecht op de stip en Rob kon de aansluiter inschieten en deed dat ook 2-1.

Bolnes zag dat het kon en ging even later door op rechts waar Martin druk op de laatste man zette en die de bal slecht uit verdedigde zo bij Jan in zijn voeten ,die een mooie voorzet gaf op Danny die keurig de 2-2 binnen tikte..

Bolnes stond weer gelijk en zag dat het kon.

Maar nog geen minuut later werd het 3-2 en daarna zelfs 4-2 waar het er weer niet goed uit zag achterin.

De goed leidende scheids floot voor de rust en Bolnes wist wat hen te doen stond.

De 2e helft was nog maar een paar minuten oud toen onze (tikkie terug Jaap) Harry vanaf de middenlijn een terugspeelbal op Michel gaf ,waar de spits van age tussen kon komen en zo de 5-2 binnen schoot.

Even later ging de bal weer op de stip .Juan kreeg wel heel opzichtig een trap van de verdediger en de scheids gaf terecht weer een strafschop.

Dit was weer een klusje voor Rob die de 5-3 maakte.

Bolnes geloofde er weer in met de goed spelende Murat op links die gemakkelijk zijn tegenstander passeerde.

Maar inplaats dat Bolnes een hoekschop kreeg ging age gewoon door en was de bal binnen een paar tellen aan de andere kant en scoorde ze zelfs de 6-3 en er knakte iets bij Bolnes.

Het werd even later zelfs 7-3 en de wedstrijd was nu wel gespeelt.

Even later werd het nog wel 7-4 ,Murat zijn voorzet kwam via een verdediger voor Martin zijn voeten die gelijk uit de lucht de bal mooi inschoot en zo de eindstand bepaalde.

Zo zat de eerste wedstrijd er op en kon Bolnes nog even nakaarten wat er goed maar voornamelijk fout ging deze middag.

Eerst even in de kantine bij age en nog even op het terras bij bolnes. Met leider Mark en de 7 wijzen,Harry,Danny,Martin,Symen,Rene,Murat en Jan.

We moeten net als voorgaande jaren iets meer de aandacht op de verdediging leggen en iets minder tegendoelpunten krijgen dan gaan de punten zeker komen .

Volgende week thuis kunnen we iets recht zetten tegen pkc en deze valse start snel wegspelen.

En vergeet niet het is een teamsport ,als we met zijn alle wat doen rondom de wedstrijden en trainingen blijft het voor iedereen leuk.

naamloos2365

_________________________________________________________________________________________________________________

VERSLAGEN VORIG SEIZOEN

___________________________________________________________________________________________________________________

Toernooi  V.V. Rijsoord

Vierde 35+ toernooi ondanks regen weer groot succes

18 juni 2016  

RIJSOORD – Ook het vierde “VV Rijsoord VOR 35+ Voetbaltoernooi” kan de boeken in als een  succesvol en sportief evenement.

Er was echter één onderdeel waar de organisatie geen vat op  had en dat was het weer.

De enorme regenval maakte het tussentijds sproeien van de velden overbodig maar zorgde tegelijkertijd ook voor een lage opkomst van supporters.

Maar weer of geen weer, dit toernooi heeft een vaste kern van deelnemers die zich niet laat weerhouden door een regendruppel meer of minder.

Het deelnemersveld bestond dan ook uit de volgende zes enthousiaste en sympathieke teams:

– ASWH

– Bolnes

– Peursum

– Rijsoord 1

– Rijsoord 2

– Sliedrecht

Na de eerste plaats van vorig jaar bleek al snel dat ook dit keer Bolnes het te kloppen team was.

Met een sterke doelman en een solide verdediging was het voor de meeste ploegen een onmogelijke zaak om een gaatje te prikken in die hechte defensie. Tel daarbij op dat dit team gezegend is met een paar zeer talentvolle aanvallers die met hun individuele kwaliteiten voor de nodige doelpunten zorgen.

Bolnes begon het toernooi weliswaar met een eenvoudige 2-0 overwinning op Rijsoord 2 maar moest in de tweede wedstrijd tegen Peursum vol aan de bak nadat ze al snel op een 0-1 achterstand werden gezet.

In de beperkte speeltijd van 15 minuten per wedstrijd kan zo’n achterstand dodelijk zijn, maar niet voor het team van Bolnes  dat na een paar zeer aanvallende wissels de druk op Peursum zover opvoerde dat het wachten was op de nodige doelpunten.

Peursum bezweek dan ook onder de druk waarna Bolnes met een verdiende 2-1 overwinning van het veld af ging.

Na nog twee eenvoudige overwinningen op ASWH en Sliedrecht stond dan uiteindelijk de kraker tegen Rijsoord 1 op het programma.

Rijsoord 1 had in tegenstelling tot Bolnes wel een paar punten laten liggen door gelijk te spelen tegen Peursum waardoor Bolnes aan een gelijkspel genoeg had om de eerste prijs in de wacht te slepen.

Rijsoord probeerde van alles om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in het sterke team van Bolnes dat ook deze spannende wedstrijd met 2-1 wist te winnen.

Hierdoor was ook dit jaar de eerste plaats voor het 35+ team van Bolnes.

Rijsoord 1 moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Het brons was voor Peursum.

Sliedrecht was goed voor een vierde plaats gevolgd door Rijsoord 2.

Hekkensluiter van dit toernooi was het sportieve team van ASWH.

Topscoorder van dit toernooi was Edson Beekman (Bolnes) met 4 treffers en minst gepasseerde keeper was Michel Smit (Bolnes) die slechts twee doelpunten moest incasseren.

Traditiegetrouw werd deze sportieve dag afgesloten met een barbeque met overheerlijk vlees van slagerij Barten.

Door het slechte weer moest deze naar de kantine van het “kraaiennest” verplaatst worden maar dit deed niets af aan de gezelligheid.

De muzikale omlijsting van deze regenachtige middag werd verzorgd door DJ Cageman, die zich ondertussen wel de “huis-DJ” van V.V. Rijsoord mag noemen.

Dit alles werd mogelijk gemaakt door naamgever en hoofdsponsor van dit toernooi “VOR Groente en Fruit Import” en de supportersvereniging van V.V. Rijsoord.

 

Kraai                           nestorix NestoriX  

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

Verslag 14-05-2016

Bolnes Ve1 – Hermandad Ve1        5 – 1

Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie tegen de nummer 2 Hermandad.

Bolnes begon zeer fanatiek en geconcentreerd aan deze wedstrijd en wilde laten zien dat ze eigenlijk bij de top van deze competitie hoorde

De verdediging met Michel, Cees, Amer, Nasim en Ben zat potdicht en iedereen zat kort op de tegenstander die zich daar geen raad mee wist.

Zou het MUNTJE nu dan eindelijk eens de goede kant op vallen??

Het ijzersterke middenveld met Sabri,Rob,Harry en Leen waren ook zo scherp als een mes.

Het ging een minuut of 20 gelijk op waarna Bolnes op voorsprong kwam, een afstandschot van Rob kwam terug van de keeper en daar stond Martin die attent reageerde en de 1-0 binnen schoot.

Even later werd het zelfs 2-0 , Edson zag Martin op rechts vrij staan en die kapte de tegenstander uit en schoot beheerst in de verre hoek zijn 2e van de middag binnen 2-0.

Wat een weelde, maar Bolnes ging vrolijk verder en het werd zelfs 3-0 , Een voorzet van Edson werd half geblokt door de tegenstander en kwam uit de lucht voor de voeten van (jawel) Martin, die de bal in één keer uit de lucht nam en schitterend de 3-0 binnen schoot.

Dat was een loepzuivere hatrick en een prachtige 3-0 voorsprong.

En vlak voor de rust werd het zelfs nog 4-0, een afstand schot van Sabri werd niet goed verwerkt door de doelman en daar stond natuurlijk weer aanvoerder Martin die rustig de 4-0 binnen tikte.

Bolnes kon lekker gaan rusten zo.

Na de rust werden er 4 spelers vervangen Cees, Rob, Leen en Edson verlieten het veld en Guno, Saman, Jan en (good old) Ronald Ruinard werden ingebracht.

Door alle wisselingen moest Bolnes weer even de weg zoeken naar de goal van Hermandad.

Dat het de middag van Martin was wisten we al maar dat hij na een pass van Ronald de 5-0 binnenschoot en daarmee zijn 5e !!!!!!goal van de middag maakte, en zo zijn totaal op 23 doelpunten bracht, had natuurlijk niemand verwacht.

Dat Hermandad nog de 5-1 binnenschoot was alleen nog voor de statistieken.

De goed leidende scheidsrechter Ed v Dijk maakte een einde aan de wedstrijd waarna de mannen nog even konden genieten van een heerlijke 3e helft.

Iedereen weer bedankt voor zijn inzet en met nog een paar nieuwe spelers willen we er toch nog een jaartje aan vast plakken om nog 1 keer voor het kampioenschap te gaan???

Met nog 1 toernooi en een knallende BBQ in het verschiet krijgen we nog een mooie afsluiting van lang seizoen waar we (soms met hangen en wurgen) uiteindelijk toch weer een mooi seizoen van hebben gemaakt.

Alle gastspelers weer bedankt en iedereen bedankt voor de lijstjes maken, het commentaar in de wedstrijd, het vlaggen, het vervoer, het wassen, het fluiten, het sponsoren, de website bijhouden enz enz enz.

En hopelijk tot volgend seizoen allemaal, want voetballen kan je niet in je ééntje kan (op vandaag na dan ha ha ha).

Met de juiste teamspirit kunnen we nog jaren blijven voetballen in ons super gezellie TOP elftal.

Al met al was het een UITMUNTERENDE dag.

 

naamloos2365

———————————————————————————————————————————————————————

Verslag 07-05-2016

Zuiderpark – Bolnes     5 – 0

Met een compleet elftal met afzeggingen moesten de veteranen vandaag naar Zuiderpark met drie huurlingen. Ed, Guno en Harry bedankt dat jullie ons uit de brand hebben geholpen zodat we toch nog met 12 man aan de start kwamen.  Daarbij kwam dat Peter zijn naam als het Fantoom nu definitief heeft bevestigd. Als eerste op de aanwezigen lijst maar niemand heeft hem bij Zuiderpark kunnen vinden.

Onder tropische temperaturen werd afgetrapt en Bolnes ging goed van start met een aantal mooie kansen maar zoals ook in de thuiswedstrijd kregen we de bal niet in het doel.

Zoals dat altijd gebeurd scoort dan de tegenstander met een echt onhoudbaar afstandsschot.

Helaas moest Ed (alias Ronald) de wedstrijd verlaten en werd hij in de spitspositie vervangen door Jan.

In die positie kreeg Jan na korte tijd een dot van een kans maar de lob alleen voor de keeper was net iets te laag. Voor een perfecte lob kan hij volgend jaar bij Nasim in training die het wel gelukt is een keeper met een lob te passeren.

Jammer want het was een mooie aansluitingstreffer geweest en Jan had zich op de lijst met topscoorders kunnen zetten.

In de tweede helft moest helaas Andre het strijdtoneel verlaten zoals hij had aangegeven en moesten we noodgedwongen met 10 man verder.

Met het warme weer werd de afstand tussen de linies steeds groter en met een man meer profiteerde Zuiderpark daar goed van en liep uit naar 5-0.

Toen ook Harry vervolgens geblesseerd uitviel vond de scheidsrechter het ook wel genoeg en maakte er een eind aan.

Jammer dat we de laatste wedstrijden na een goede serie weg moeten geven door de personele bezetting.

Volgende week hopen we bij de laatste wedstrijd op een grotere opkomst en dat we nog een jaartje door kunnen gaan want nu stoppen betekend definitief stoppen.

teckel op de bal

————————————————————————————————————————————————————

Verslag 23-04-2016

Bolnes Ve1  –  Nsvv Ve2      3—2

Vandaag de altijd lastige wedstrijd tegen de ploeg met de minste tegendoelpunten NSVV.

De wedstrijd begon rommelig en met veel balverlies op de linkerkant waar Peter zijn medicijnen nog niet echt uitgewerkt waren .

En dat resulteerde in een doelpunt voor NSVV 0-1.

Even later verliet Johan het veld (niet voor het eerst) na (goed advies )van onze grensrechter Jan.

Die de vlag overdroeg aan Saman en zelf die positie in kon nemen.

Bolnes moest de draad weer oppakken.en dat gebeurde ook.

Een verre uitrap van Michel werd doorgekopt door Martin en verlengd naar Juan die ineens Rob vrij voor de keeper zette en deze kans schitterend over de keeper plaatste 1-1.

Even later werd het toch 1-2 door een slecht ingespeelde bal op het middenveld en dat werd direct afgestraft.

Rust.

Door de vele pijntjes en blessure’s hadden we 3 jonge dertigers van het 4e gevraagd (Pepijn,Tim en Sven)die ons uit de brand hebben geholpen (bedankt mannen).

Dat NSVV hier niet zo van gediend was bleek dat ze feller gingen spelen en vaker aan de noodrem moesten trekken.

Maar even later kwam toch de verdiende gelijkmaker.Pepijn werd aangespeeld in de hoek van het strafschop gebied en schoot de bal keurig aan de binnenkant langs de keeper (bewust of niet het was 2-2).

Achterin stond het dicht en het was wachten op de voorsprong.

Die kwam er ook een schitterde actie van Sabri die keurig de bal in de hoek schoot 3-2.

Dit moesten we niet meer weggeven .

Vlak voor tijd nog een vervelend incident waarbij Pepijn getorpedeerd werd door de veel te laat inkomende keeper en het veld geblesseerd moest verlaten en het Aart ontgaan was wat er precies gebeurd was.

Even later floot hij voor het einde en konden we nog even discussie voeren over de voorvalletjes in de wedstrijd .

Nog 3 wedstrijden te gaan en met zo’n mooie serie lonkt nog de 3e plaats en dat zou een mooie afsluiting kunnen zijn voor dit seizoen.

Roel nog bedankt voor het vlaggen de 2e helft en zo zie je als je met zijn alle wat doet het voor iedereen leuk blijft.

naamloos2365

 

———————————————————————————————————————————————————————

Verslag 17-04-2016

Bolnes VE1 – Capelle VE1

Vandaag stond er weer een lastige wedstrijd die uit was verloren tegen Capelle op het programma voor het campingelftal van Bolnes VE1.  Vanaf het begin stond het goed en was Bolnes de betere ploeg wat resulteerde in een vlammend schot van Leen dat de keeper van Capelle niet onder controle kreeg. Martin werkte de rebound keurig binnen.

Met Bolnes volop in de aanval wilde Nazim de sprongkracht van onze van zijn blessure teruggekeerde keeper Michel wel eens testen. Het hoogspringen was namelijk nog wel eens een dingetje bij de uiteraard zeer gewaardeerde vervangers Roel en Jan, tijdens de blessure van Michel.

Een puntertje op een hoogte van een meter of 4 was ook voor Michel te machtig en zo stond het dan toch 1-1.

Bolnes ging echter gewoon door en weer was het duidelijk dat de drie punten op de camping zouden blijven. In de tweede helft dacht Capelle met de zogenaamde Salami-tactiek de wedstrijd te kunnen kantelen maar Salami zat dit keer goed in de tang bij Nazim zodat hij niet tot scoren kwam wat hem in de uitwedstrijd drie keer was gelukt.

Na een mooie combinatie scoorde Martin via een mooie lopende kopbal op aangeven van Rob de bevrijdende 2-1. In het laatste half uur kwam Ed ons nog versterken want door blessures was de spoeling wel heel dun geworden. Ed bekroonde deze invalbeurt met een mooi schot waardoor de buit definitief binnen was.

De goed leidende Aart maakte er een einde aan en de overwinning kon weer gevierd worden met een paar kannen.

Al met al hebben de veteranen een mooie reeks neergezet na de winterstop.

 

teckel op de bal

——————————————————————————————————————————————————————-

Verslag 09-04-2016

PKC’85 Ve5  – Bolnes Ve1     0- 4

Vandaag hadden we de wedstrijd tegen PKC en het was een middag vol verassingen

We speelde pas om 16.00 uur!!!

Peter had zich traditiegetrouw een paar uur voor de wedstrijd afgemeld, maar Michel melde zich een paar uur voor de wedstrijd aan om het weer te proberen op doel.

Nu dan de wedstrijd zelf die begon zoals de laatste weken met Bolnes vol op de aanval.

Met Leen als aanvoerder op het middenveld en Rob en Ben en Saman naast hem.

Achterin stond het weer als een huis met Johan, Jan, Nazim en Cees.

En voorin het duo  Edson en Danny.

Dan kunnen de doelpunten niet uitblijven zou je zeggen.

Ook de bank was deze dag uitermate sterk bezet met Juan, Sabri en de opeens tot reservedoelman gepromoveerd Roel.

Om het spel compleet te maken was Ed aanwezig als altijd eerlijke vlaggenist (bedankt weer).

Na een paar mooie aanvallen waarbij het net niet lukte was het na een minuut of 20 toch raak, Edson werd weggestuurd door Danny en werd vervolgens ten val gebracht in het strafschopgebied waarna de goed leidende scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te leggen.

Dit klusje is voor Rob inmiddels een zekerheidje geworden en zo werd het 0-1.

Bolnes ging vrolijk verder met aanvallen en PKC kon daar weinig tegenover stellen op 1 aanval na toen Nazim door de spits op zijn hakken werd gelopen en struikelde waardoor die zelfde spits alleen door mocht op doelman Michel af.  Hij  wilde hem uitspelen maar Michel plukte de bal schitterend weg van zijn voet en zo bleef het 0-1.

Even later was het wel raak maar toen voor Bolnes . Edson schoot keurig de bal langs de keeper 0-2 en even later maakte hij er zelfs 0-3 van met een onhoudbare lob over de keeper.

De wedstrijd leek gespeeld en inmiddels was Cees geblesseerd uit gevallen en vervangen door Sabri.

Waren de verassingen dan op deze middag????

Niets was minder waar Bolnes ging verder met aanvallen en PKC kon hier alleen een paar speldenprikjes tegenover stellen.

De aanvallers Edson en Danny kwamen echter ook niet echt meer uit de verf (Edson leek te bezwijken onder de druk van het aanvoerderschap nadat hij de band van de uitgevallen Leen had overgenomen, en Danny omdat hij met zijn hoofd bij de zaak was en door het heerlijke zonnetje geinspireerd was geraakt om nog meer zonweringen op de markt te brengen).

Ze kwamen in ieder geval niet meer tot scoren, zou het dan bij 0-3 blijven??.

Ook hadden we Roel nog op de bank zou hij nog gaan keepen of voetballen??

Maar toen gebeurde het, de op rechts vrij gespeelde Saman haalde verwoestend uit en de bal draaide keurig buiten het bereik van de keeper in de hoek 0-4 !!!!!.

Toen kwam Roel nog als speler in het veld maar de scheidsrechter vond het na een goede 30 minuten goed geweest en zo had Roel een zeer korte maar wel bijna foutloze wedstrijd gespeeld.

Een keurige overwinning die nog even gevierd werd met de nodige biertjes (zelfs Roel!!) En natuurlijk de heerlijke broodjes kip-kerrie.

 

naamloos2365

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Verslag 5 april 2016

RVVH ve1 – Bolnes Ve1        5 – 5

Deze dinsdag stond de inhaalwedstrijd tegen de veteranen van RVVH op het programma.

Bolnes begon met een verassende opstelling aan de wedstrijd met Danny als laatste man die de verdediging van de nodige sturing moest gaan voorzien.

Dit ging zowaar 2 minuten uitstekend totdat RVVH de bal in de laaghangende kruising achter de verbouwereerde doelman Roelof knalde.

Bolnes moest even van de schrik bekomen, maar kwam al snel wat beter in de wedstrijd onder aanvoering van de Robbie motor op het middenveld die met de spitsen Edson en Martin voor de nodige onrust zorgde in de RVVH se verdediging.

Dit resulteerde al snel in de verdiende gelijkmaker waarna Bolnes direct op zoek ging naar meer.

RVVH bleef ondertussen loeren op een foutje in de verdediging van Bolnes waardoor het een boeiend schouwspel werd voor de hondstrouwe meegereisde supporters.

Na een aantal mooie kansen voor Bolnes was het toch weer RVVH wat op voorsprong kwam nadat een voorzet pardoes voor de voeten van hun spits viel die van 4 meter geen enkele moeite had om de bal in de touwen te jagen.

Weer keek Bolnes tegen een achterstand aan, en weer vertoonde het grote veerkracht door al snel  de gelijkmaker binnen te schieten.

Bolnes kreeg daarna kans na kans die echter allemaal net niet verzilverd konden worden al was de pegel van Robbie er wel erg dicht bij toen hij via de onderkant van de kruising net niet over de doellijn stuiterde.

Aan de andere kant bleek RVVH wel dodelijk effectief in de afwerking toen een redding van Roelof voor de voeten kwam van een RVVH spits die ongehinderd de bal in het hoekje mocht prikken.

Korte tijd later blies de scheidsrechter voor het rustsignaal waardoor Bolnes de tijd kreeg om de nodige puntjes op de i te zetten.

Na de rust kwam Bolnes dan ook binnen de kortste keren op gelijke hoogte door een heerlijk binnengetikte bal van Edson.

Deze keer bleef Bolnes beter bij de les want RVVH kwam in het vervolg niet meer in de buurt van het Bolnesser strafschopgebied.

Onder aanvoering van de gedreven spelende Andre, die zijn mede verdedigers Cees, Jan en Amer goed aanstuurde,  werd elke aanval dan ook in de kiem gesmoord.

Bolnes bleef aan de andere kant met fris aanvalsspel de nodige druk zetten op het RVVH goal wat dan uiteindelijk ook resulteerde in de meer dan verdiende voorsprong toen Edson zichzelf bijna voorbijliep, maar toch de bal in de goal wist te knallen.

Bolnes kon eindelijk even gas terugnemen na deze treffer, waarna er een periode aanbrak met weinig activiteiten voor de beide goals.

Volkomen onverwacht sloeg echter alsnog de vlam in de pan, toen Andre volkomen onnodig wraak nam nadat hij een aantal tikjes had opgelopen van de RVVH se spits.

Hij deed dit echter, niet al te slim, in het zestien meter gebied onder de ogen van de scheidsrechter die de bal dan ook terecht op de stip legde.

Andre mocht als extraatje ook direct het veld verlaten waarna RVVH de stafschop verzilverde en Bolnes met 10 man verder moest.

Met deze 4-4 stand en nog een kwartier te gaan zag het er niet best uit voor de veteranen van Bolnes.

Maar opnieuw toonde Bolnes over grote veerkracht te beschikken toen binnen de kortste keren de 5-4 in de touwen werd geschoten door de jarige Danny.

Bolnes verdiende het om deze wedstrijd te winnen maar moest toch met een puntje genoegen nemen nadat RVVH via een slimme tegendraadse kopbal alsnog de gelijkmaker wist te scoren.

Vlak daarna blies de niet al te onpartijdige scheidsrechter voor het eindsignaal waarna de avond besloten werd met een gezellig samenzijn in de verder lege kantine van RVVH.

nestorix NestoriX

——————————————————————————————————————————————————

Bolnes VE1 – Lombardijen VE1    5-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Lombardijen op het programma waar uit nog van was verloren. Met een sterk uitgedunde selectie en twee gastspelers, Harold en Ed, bedankt dat jullie ons uit de brand hebben geholpen ging de wedstrijd van start.

Vanaf het begin was al duidelijk dat de spelers die in het veld stonden  vast overtuigd waren dat de 3 punten  op de berg zouden blijven.  Met een achterhoede die stond als een huis, een bewegelijk middenveld  en twee ongrijpbare aanvallers liep Bolnes in de eerste helft uit naar een 3-0 voorsprong. Eerst ronde Martin dodelijk af, daarna een mooi  afstandsschot van Sabrie en tot slot  Leen die zijn rentree glans gaf door een bekeken schot tussen de palen te schieten. De paar gemiste kansen zien we dan maar door de vingers en gelegenheidskeeper Jan die binnen kort samen met Roel een wedstrijd hoogspringen gaat doen stond ook zijn mannetje.

De tweede helft was wat minder en door een zondagsschot op zaterdag wat bij het rugby niet had misstaan maakte Lombardijen de aansluitingstreffer. Vervolgens gaf Bolnes weer gas en via Ed en wederom Martin  werd de eindstand bepaald op 5-1.

In de catacomben van de berg wordt nu gefluisterd dat nu de ideale basis in de brede selectie van de veteranen is gevonden. Dinsdag moet aan de goede instelling tegen RVVH  een vervolg worden gevonden.

Rest ons nog de goed leidende scheidsrechter Aart te bedanken die ons na de wedstrijd in de kleedkamer onder het genot van een biertje nog wat anekdotes uit zijn kleurrijke carrière vertelde o,a over een dame bij RVVH.

 

teckel op de bal

——————————————————————————————————————————————————-

Verslag 12-03-2016

Bolnes ve1 – BZC/Zuiderpark Ve2        0-1

Na een weekje rust, door het uitvallen van de wedstrijd tegen RVVH, mochten de veteranen deze zaterdag tegen het verrassend hoog staande elftal van BZC laten zien dat de mega overwinning op Binnenmaas geen toeval was.

De Bolnesser veteranen zijn na de winterstop in een geweldige vorm waardoor er een paar mooie overwinningen bijgeschreven konden worden.

De niet aanwezige coach Mark kon deze dag beschikken over een selectie van maar liefst 15 mannen die stonden te trappelen om het speelveld te mogen betreden.

Gelukkig zorgden de traditionele laatkomers voor een gemakkelijke keuze wie er op de bank moesten beginnen.

Zodoende stonden de meest gretige spelers vanaf de aftrap binnen de lijnen, en het moet gezegd dat ze het vertrouwen meer dan waar maakten.

Vanaf de aftrap liet Bolnes de spelers van BZC alle hoeken van het veld zien met prachtig tikkie takkie voetbal waar menig eredivisie elftal jaloers op zou zijn.

Met een ijzersterke verdediging onder leiding van Amer en Nazim was het voor de gretige middenvelders een genot om al hun energie in de aanvallende acties te stoppen.

Een treffer van Bolnes kon dan ook onmogelijk lang op zich laten wachten.

Ondanks het geweldige veldspel was dit echter het enige wat er deze dag niet zo goed ging bij de veteranen.

Het leek wel of ze hun kruit al hadden verschoten in de wedstrijd tegen Binnenmaas want zelfs de meest mooie kansen konden niet tussen de palen gewerkt worden.

Nu moet gezegd worden dat de lichtgevende keeper van BZC een enorme sta in de weg bleek te zijn bij de diverse doelpogingen.

Desondanks hadden de veteranen in de rust al met een nulletje of vier voor moeten staan.

Helaas moest de thee gedronken worden met een teleurstellende 0-0 stand op de borden.

In de rust moesten er noodgedwongen een paar wissels ingebracht worden waardoor het elftal met de nodige mutaties aan de tweede helft moest beginnen.

Al direct was merkbaar dat de elftallen meer aan elkaar gewaagd waren dan in de eerste helft.

Er ontspon zich een spannende tweede helft waarin beide elftallen de nodige kansen kregen waarvan de kansen voor Bolnes aanvankelijk net iets groter waren dan die voor BZC.

Helaas bleek ook in deze helft het vizier bij de Bolnesser aanvallers niet geheel op scherp te staan.

Omdat beide elftallen er stevig tegenaan gingen kwam er enige irritatie in de wedstrijd waardoor de goed leidende scheidsrechter het nodige werk had om de gemoederen in bedwang te houden.

Na, alweer, een legendarische tackel op de bal van Cees kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal net buiten de zestien neer te leggen voor een vrije trap van BZC.

De fraai ingeschoten bal belande zomaar tussen de palen waardoor Bolnes gedwongen was om nog meer de aanval te zoeken om de stand weer recht te trekken.

Ondanks de vernieuwde energie lukte het Bolnes ook nu niet om de afgedwongen kansen te verzilveren.

Aan de andere kant kreeg BZC door de ontstane ruimte ook nog een paar enorme kansen waar de Bolnesser defensie de nodige problemen mee had.

Uiteindelijk veranderde er helaas niets meer aan de stand waardoor Bolnes, ondanks het enorme overwicht in de eerste helft, met lege handen naar de kleedkamer kon vertrekken.

nestorixNestoriX

—————————————————————————————————————————————————

Verslag 27-02-2016

Bolnes ve1 – Binnenmaas Ve1    13 – 3

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week bij NSVV stond vandaag al weer een zware wedstrijd op het programma tegen de veteranen van Binnenmaas.

De spelers van Binnenmaas waren gebrand op een revanche voor de nederlaag die zij thuis leden tegen Bolnes waardoor zij van de tweede plaats in het klassement geknikkerd werden.

Het was voor de mannen van Bolnes dan ook duidelijk dat er scherp aan deze wedstrijd begonnen moest worden om de veteranen van Binnenmaas te laten merken dat er deze dag niks te halen was op de Bolnesser berg.

Het was dan ook Bolnes wat vanaf de aftrap, onder de bezielende leiding van captain Martin, meteen ten aanval trok.

Er ontstonden al snel de nodige kansen die weliswaar niet verzilverd konden worden, maar toch voor de nodige onrust en onzekerheid in de verdediging van Binnenmaas zorgden.

Met name Edson wist met zijn onnavolgbare acties de verdediging het nakijken te geven, waarna hij zichzelf helaas te kort deed door oog in oog met de keeper steevast de verkeerde keuze te maken.

Zodoende bleef het nog redelijk lang 0-0.

Hier kwam echter een einde aan toen Martin zichzelf vrijspeelde en beheerst binnenschoot.

Na deze treffer probeerde Binnenmaas wat meer de aanval te zoeken wat resulteerde in een paar kleine kansjes totdat een slippertje in de hechte Bolnesser verdediging meteen afgestraft werd waardoor een aanvaller van Binnenmaas de bal ongehinderd langs de kansloze keeper Roelof in de goal kon schieten.

Bolnes liet zich gelukkig niet van de wijs brengen na deze tegentreffer en trok meteen met vernieuwde energie ten aanval met als resultaat een goed doelpunt van Rob die een terecht verkregen strafschop mocht verzilveren.

Hierna gingen alle remmen los bij het Bolnesser team waardoor binnen 10 minuten nogmaals twee treffers van Rob genoteerd mochten worden waarmee hij een regelrechte hattrick wist te scoren.

Bolnes nam na deze 4-1 voorsprong nog steeds geen gas terug en bleef de defensie van Binnenmaas bestoken met een spervuur van aanvallen waarin Danny netjes de 5-1 binnenkopte, Martin de 6-1 binnenschoot en nogmaals Danny een terug gelegde bal van Rob loeihard  binnen knalde.

Na deze 7-1 voorsprong voor Bolnes, wist Binnenmaas  toch nog een goal te scoren toen Nazim zich de bal af liet snoepen in de zestien waarna de spits van Binnenmaas de bal onhoudbaar binnen wist te schieten.

Op de valreep van de eerste helft wist Martin met zijn derde treffer het verschil weer op 6 goals te zetten waardoor de rust in ging met een ongelooflijke 8-2 voorsprong voor de Bolnesser veteranen.

Na het traditionele bakkie thee ging Bolnes in de tweede helft gewoon door waar het gebleven was.

Deze keer was het Edson die het doel wist te vinden na een mooie aanval over diverse schijven.

Korte tijd later werd Danny van achteren neer geschoffeld in het strafschopgebied waarna Rob met zijn vierde van de middag de 10-2 binnen wist te schieten.

Helaas voor Binnenmaas was de honger naar goals bij Bolnes na deze tiende treffer nog steeds niet gestild wat resulteerde in twee prachtige goals van Martin en Danny.

Uit een van de spaarzame tegenaanvallen wist Binnenmaas toch nog een wonderbaarlijke goal te scoren nadat scheidsrechter Ipskamp, op zijn geheel eigen wijze, voordeel gaf aan Binnenmaas nadat hij al gefloten had voor een handsbal van Nazim.

De spits van Binnenmaas lepelde de bal vervolgens over de verbouwereerde Roelof heen in de goal.

Het slotakkoord was deze dag echter voor Marcel die eerst nog een prachtige volley net over het goal zag gaan, maar korte tijd later de bal alsnog binnen knalde waardoor de eindstand op 13-3 kwam.

Met deze prachtige overwinning heeft Bolnes zich stevig genesteld in de middenmoot van de ranglijst waardoor er stiekum weer naar boven gekeken gaat worden.

 

  NestoriX

 

———————————————————————————————————————————————

Verslag 20 -02 -2016

Nsvv Ve1 –  Bolnes Ve1     5-3

Vandaag moesten we naar Numansdorp tegen de veteranen van NSVV.

Na een hele mooie start in 2016 met twee overwinningen tegen hoog geplaatste ploegen op zak gingen we vol vertrouwen het veld in.

Met uiteindelijk (maar) 12 man omdat iemand zich zeer verrassend vlak voor de wedstrijd had afgemeld. zal geen namen noemen PETER!!.

Ed die ook mee was gereisd nam keurig de vlag in handen (dank daarvoor)

De aanvallen volgden elkaar snel op en met een paar heerlijke kansen voor met name Edson,Martin en Juan kon dat doelpunt niet uitblijven.

Maar zoals zo vaak gezegd als wij niet scoren doet de tegenstander dat wel.

En dat gebeurde ook binnen de kortste keren liep nsvv zelfs uit naar een 3-0 voorsprong door onmogelijke knullige goals .

Dat Edson net voor rust de 3-1 fraai binnenschoot moest wel vertrouwen geven voor de tweede helft.

En dat gebeurde ook want bolnes ging weer vrolijk verder met aanvallen .

Met weer super kansen voor onze spitsen (Edson en Martin) maar ze kregen hem er maar niet in vanmiddag.

Even later was het wel raak maar weer voor NSVV die de stand op 4-1 bracht.

Aan de andere kant werd Edson gevloerd en kon de scheids niks anders dan de bal op de stip leggen.

Deze werd keurig binnengeschoten door Rob 4-2.

Kon het dan nog???

Maar bij de meeste spelers van Bolnes was het geloof weg en werd er over en weer een hoop geschreeuwd naar elkaar (probeer gewoon te praten en te coachen jongens).

Dat NSVV de 5-2 maakte was de nekslag en dat Edson na een schot op doel van Rob de 5-3 nog maakte was voor de statistieken .

Dat de goed leidende scheidsrechter zelfs 5-4 op het formulier in vulde was misschien wel uit medelijden voor de vele gemiste kansen vanmiddag

Dat de sfeer nog even grimmig was na de wedstrijd zullen we maar houden op het teleurstellende resultaat van vanmiddag en dat de frustraties over en weer er even uit moesten.

Op naar volgende week met weer Binnenmaas als tegenstander .weer een lastige wedstrijd waar de spitsen iets goed te maken hebben.

En we ook wat minder tegen goals willen hebben.

naamloos2365

————————————————————————————————————————————————————-

Verslag 11-02-2016

Bolnes – SDV   6-5

Na een intensief trainingskamp in Valkenburg zijn  de veteranen van Bolnes  goed uit de winterstop gekomen. Nadat de veteranen vorige week het hoogstaande elftal van Binnenmaas aan hun zegekar hadden gebonden kwam vandaag de koploper SDV op bezoek op de berg.

Bolnes  begon goed aan de wedstrijd en deze  ging gelijk op tot de verdediging van SDV geen andere mogelijkheid zag om Rob onreglementair af te stoppen. Scheidsrechter Aart zag geen andere mogelijkheid dan de bal op de stip te leggen. De penalty werd onberispelijk door Rob binnen geschoten.

Dit was toch het teken voor SDV om extra aan te zetten want als koploper wil je geen punten laten liggen op de berg.  De aanvalsgolf leverde 2 doelpunten op en zo keek Bolnes tegen een 1 – 2 achterstand aan.

Toch was Bolnes hier niet van onder de indruk en via twee maal Danny en een doelpunt van Juan ging Bolnes met een voorsprong van 4-2 de rust in. Zelfs de nieuwste door scheidrechter Aart ingestelde regel kon hier geen verandering in brengen. Het blijkt dat wanneer de tegenstander bij een vrije trap op 4 meter gaat staan en je vrije trap dan niet neemt de tegenstander dan een vrije trap krijgt, Wij zijn benieuwd of deze regel  door het scheidsrechters corps in Zeist wordt omarmd en we dit ook in het betaald voetbal gaan zien.

In de tweede helft zette SDV direct weer aan en na enige tijd werd het toch 4 -4. Dit was echter zo´n dag waarop Bolnes duidelijk niet wilde verliezen en een minuut na de gelijkmaker vond Edson het genoeg en maakte de 5- 4. Weer moest SDV in de achtervolging en na enige tijd vloog toch de 5 – 5 binnen.

Bijna direct daarop kwam er weer een antwoord van Bolnes en maakte Edson de 6-5. SDV schakelde weer een tandje bij maar door goed verdedigen en inzet  van het hele elftal en onze gelegenheidskeeper Roel die de ballen met alle mogelijke lichaamsdelen stopte sleepte Bolnes de buit binnen.

Al met al een lekkere voetbalmiddag waar fel werd gevoetbald maar het hierdoor een  spannende pot is geworden, Er gaan stemmen op om het traningskamp in het vervolg maar te vervroegen zodat we gelijk goed uit de startblokken komen,

teckel op de bal

 

——————————————————————————————————————————————————————–

Verslag 6-2-2016

Binnenmaas Ve1 – Bolnes Ve1   2-4

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Binnenmaas.

Met 12 man aan de start en met Juan in aantocht en in de wetenschap dat Peter de 2e helft zou komen hadden we gelukkig weer genoeg man voor deze wedstrijd.

Aanvoerder Martin die de toss gewonnen had ,koos voor de wind in de rug en dat was een verstandige keuze.

Wat was er met de veteranen gebeurd ????.(zou het dat trainingskamp zijn geweest?)

Aanval op aanval volgde elkaar op en er zaten er een paar bij om van te smullen.

Binnenmaas kwam er maar niet uit en het wachten was op het 1e doelpunt van bolnes.

Die kwam er dan ook na een kwartier spelen.Sabri stuurde de goed spelende Amer de diepte in die de bal voor gaf op Martin die met links de bal in de kruising plaatste 0-1 .een heerlijk begin voor Bolnes.

Bolnes wist dat het op deze manier door moest gaan en dat het dan best is een leuke middag kon worden.

Even later sloeg het noodlot (weer)toe voor onze Paolo ,na een duel verdraaide hij zijn knie en moest jammer genoeg het veld zeer vroeg moest verlaten(sterkte Paolo).

Johan kwam in zijn plaats en bolnes ging verder waar het gebleven was aanvallen.

Rob kwam via de rechterkant oog in oog met de keeper te staan en zag in eerste instantie Martin over het hoofd en schoot tegen de keeper ,maar in tweede instantie lag hij hem keurig terug en kon Martin zijn 2e van de middag binnen schieten 0-2.

Toen even later Robbie met een schitterende vrije trap van net buiten de 16 meter de 0-3 binnen schoot kon onze middag bijna niet meer stuk.wat een weelde.

Achterin stond het helemaal goed en zat het potdicht met keeper Jan en de goed spelende verdediging met Cees,Amer,Nasim en Andre.

Ook Saman op de rechterkant kwam er een paar keer gevaarlijk doorheen.

Vlak voor rust werd het nog mooier voor bolnes.Cees die de bal inspeelde op Rob en zelf doorliep kreeg de bal prima terug en stond opeens vrij voor de keeper en punterde de bal binnen 0-4 !!!!!.

Binnenmaas snakte naar de rust en die kwam er voor hun gelukkig ook.

De 2e helft wiste we dat we het moeilijker zouden krijgen tegenwind en Binnenmaas met 4 nieuwe spelers opletten geblazen.

Maar bij ons was inmiddels Juan ingevallen .en die kreeg na één van zijn eerste acties een knietje op zijn bovenbeen en moest zijn pijn verbijten .waarop Edson riep in beweging blijven. ja daar zeg je wat tegen Juan (ha ha ha).

De duels werden vervelender en vooral de jonkies Nasim en Sabri moesten het ontgelden en kregen zeer harde overtredingen van achteren.

Hoe moeilijk het ook is Hou je in boys!!!.

Even later was het raak voor Binnenmaas ,een misverstand tussen Cees en Jan dacht de aanvaller van te profiteren maar daar stak Cees (met nieuwe scheenbeschermers)een stokje of beter gezegd zijn been voor .strafschop en die werd binnengeschoten (ondanks dat Robbie een goede tip aan Jan had gegeven dat hij rechts zou komen maar rechts als je voor het doel staat is anders rechts als je in het doel staat)hier moet nog op getraind worden wat links en rechts is.

Even later kwamen we zeer goed weg toen Cees zijn andere scheenbeschermer uit wilde proberen en iets te laat de tegenstander onderuit torperdeerde.maar de scheids zag het niet en de tegenstander bleef liggen en iedereen stopte even met voetballen en onze (eerlijke)Johan wilde dat de scheids een 2e strafschop gaf maar de zeer goed leidende arbiter wilde hier gelukkig niet aan meewerken.

Bolnes dat er af en toe gevaarlijk uit kwam met goede ballen van Edson die felle duels uitvocht met de back van binnenmaas maar tot een doelpunt kwam het niet voor bolnes .

Binnenmaas kwam door wat knullig uitverdedigen nog op 2-4 maar de tijd was gelukkig te kort om het nog echt spannend te maken en konden de eerste 3 punten van 2016 mee naar de berg.

Ronald was inmiddels aangekomen en trakteerde de winnaars nog op een lekkere versnapering.

Rest mij nog te zeggen dat ik trots was op jullie deze middag.

En dat we nog steeds in afwachting zijn van onze Peter die de 2e helft aan zou sluiten.

naamloos2365

———————————————————————————————————————————————————————–

Verslag 05-12-2015

De Zwervers Ve1 – Bolnes Ve1   uitslag 2-2

 

Op deze zaterdag, het is echt waar,

Speelden de Zwervers en Bolnes tegen elkaar.

Bolnes wilde wel weer eens een wedstrijdje winnen,

En stond te trappelen om te beginnen.

Nu zult u wel denken, “het zal toch niet zo zijn”,

“Dat het hele verslag gemaakt wordt op rijm?”.

Maar ja, ’t is weer 5 december en net als elk jaar,

Rijmen de regels dan op elkaar.

Gelukkig gedraagt de Sint zich deze keer,

Als een vriendelijke oude heer.

Hij geeft de pen dan nu ook door, aan zijn net zo oude vriend,

Die als verslaggever zijn sporen al enigszins heeft verdient.

Daarom verder geen rijmelend verslag,

En gewoon over tot de orde van de dag.

 

Bolnes trok meteen vanaf de aftrap ten aanval waar topscoorder Martin en hoofdsponsor Danny het deze dag moesten gaan doen.

De eerste kans was echter voor de Zwervers nadat een, door de wind gedragen bal, dwars door de verdediging sneed en een speler zomaar vrij voor de Bolnesser goal deed belanden.

Gelukkig wist onze goalie zijn doel schoon te houden door met een prachtige snoekduik de inzet te keren.

De spelers van Bolnes begrepen hierdoor wel gelijk dat ze de invloed van de harde wind niet moesten onderschatten.

De veteranen zochten vanaf dat moment iets voorzichtiger de aanval door rustig en slim combinatie spel vanaf het middenveld.

Al snel kwamen hier een paar goede kansen voor Bolnes uit voort.

De precisie ontbrak echter in de afwerking waardoor het lang 0-0 bleef.

Met name Martin had de nodige moeite om met zijn prachtige nieuwe schoenen de goal te vinden.

Maar waar Bolnes verzuimde om de score te openen, werden de spaarzame aanvallen van de Zwervers wel steeds gevaarlijker.

Kort voor de rust wisten zij zelfs op voorsprong te komen, nadat Roelof in eerste instantie nog met een katachtige reactie redding had gebracht,  verkeek hij zich op daarop volgende indraaiende hoekschop. Zijn halve redding werd weliswaar nog door Saman van de lijn gehaald maar de rebound was een makkie voor de jeugdige spits van de Zwervers.

Vlak voor rust kreeg Bolnes nog een mooie kans om de stand weer gelijk te trekken, maar de inzet van Danny strandde op de goede keeper van de Zwervers.

De tweede helft begon heel goed voor Bolnes doordat Danny binnen 10 minuten de stand omboog van 1-0 achter naar 1-2 voor.

Bolnes kreeg daarna nog een paar geweldige kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de bal wilde er niet meer in.

De zwervers zagen de overmacht van Bolnes met lede ogen aan en besloten wat meer fysiek in de wedstrijd te gooien.

Het tot dan toe vriendelijke duel begon steeds grimmiger te worden, zeker nadat Johan door een Zwerver besprongen werd omdat hij in zijn ogen met een iets te stevige tackle de bal had afgepakt.

Nadat de gemoederen weer enigszins waren gesust raakte Bolnes toch langzaam maar zeker het overwicht in de wedstrijd kwijt.

De Zwervers werden steeds gevaarlijker en wisten zelfs de onverdiende gelijkmaker te scoren.

Bolnes herpakte zich al snel en het leek erop dat de derde treffer al snel zou gaan vallen.

Niets bleek echter minder waar want de wedstrijd kwam vroegtijdig ten einde.

Na een mooie passeer beweging werd Ronald op een schandalige manier van achter nagetrapt door een uitermate gemene  Zwerver.

Na de enigszins begrijpelijke, te felle reactie van Ronald waarbij hij die zwerver een stevige duw verkocht, wilde de boosdoener Ronald bespringen.

Zover kwam het gelukkig niet want op het moment dat hij toe wilde slaan verstapte hij zich waarbij hij zichzelf zodanig blesseerde dat hij naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden.

De gemoederen na dit “opstootje”waren dan ook snel gedaald, maar door deze (zo te zien ernstige) blessure stopte scheidsrechter de wedstrijd waardoor de (voorlopige) eindstand 2-2 bleef.

Het zal van het oordeel van de KNVB afhangen of de laatste 13 minuten nog uitgespeeld moeten worden.

Het laatste wat we op deze vijfde december hoorden was het toepasselijke liedje “makkers staakt uw wild geraas, Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas”.  ( en zo is het maar net)

 

PS: Volgens de laatste berichten heeft de onfortuinlijke zwerver zijn achillespees gescheurd. Wij wensen hem natuurlijk een voorspoedig herstel.

nestorix sint  Nestorix

 

—————————————————————————————————————————————————————–

Verslag 28-11-2015

Capelle Ve1  –  Bolnes Ve1       4 – 3

Deze zaterdag moesten we tegen Capelle, (en ja weer op kunstgras,waar zijn de echte velden gebleven)

Omdat deze (grote) club maar 4 velden heeft, moesten we wat langer wachten tot we konden beginnen.

Met onze nieuwe aanwinst Johan begonnen we met precies 11 man aan de start, maar we wisten dat Rob en Peter nog zouden komen.

De wedstrijd begon rommelig met veel verkeerde en onzuivere ballen over en weer.

Toch werd het na 15 minuten spelen 0-1 voor Bolnes. Een voorzet van Johan werd verkeerd ingeschat door een verdediger die goed onder druk gezet werd waarna hij de bal pardoes in het eigen doel kopte.

Zou het dan eindelijk eens een gemakkelijke middag worden???.

Niets was minder waar, Bolnes speelde vol op de aanval en vergat bij balverlies om te schakelen en dus ook hun verdedigende taken, zodat het binnen een mum van tijd 4-1 voor Capelle stond (met hun kleine uitblinker ????? die 3 keer wist te scoren met de 4-1 als wereldgoal)

En dan te bedenken dat Roel nog met een paar schitterende reddingen de schade beperkt had gehouden.

Gelukkig was inmiddels onze gouden wissel Rob aan gekomen en was het wachten op Peter.

Er moest de 2e helft uit een ander vaatje getapt worden.

En dat gebeurde min of meer, Capelle kwam er niet meer uit en moest zich beperken tot verdedigen met hun rechtsback, die een paar overtredingen maakte waar Cees jaloers op was.

Bolnes kreeg nu de kansen via corners en andere aanvallen, vaak ingeleid door Rob, maar de keeper wist met kunst en vliegwerk zijn doel nog schoon te houden deze 2e helft.

Maar daar kwam eindelijk verandering in toen Saman werd aangespeeld waarna hij de bal mooi door gaf aan Juan, die vervolgens keurig de 4-2 binnenschoot.

Ze werden een beetje zenuwachtig bij Capelle, zeker nadat Johan een diepe bal op Martin gaf die de bal goed aannam en de bal mooi in de hoek plaatste 4-3.

Ondanks dat we later begonnen waren en dat er een paar blessure gevalletjes waren geweest, smeekte de ploeg uit Capelle of de scheidsrechter af wilde fluiten.

Deze bijna foutloos fluitende man zag het ook al donker worden en er stonden nog 2 teams te wachten om na ons te spelen, dus was het voor hem mooi geweest.

Bolnes kon weer met lege handen naar huis.

Jammer, maar helaas krijgen we iets te veel tegendoelpunten tegen en geven we ze iets te makkelijk weg..

Volgende week weer nieuwe een kans tegen de Zwervers om onze plaats in de middenmoot veilig te stellen.

naamloos2365

 

———————————————————————————————————————————————————————

Verslag 14-11-2015

Bolnes VE1 – PKC ’85  VE5   4 – 5

Vandaag stond de pittige wedstrijd tegen het 5de elftal van de veteranen van PKC op het programma. Al snel was duidelijk dat ze bij PKC bij de veteranen op leeftijd selecteren en de oudste schijnbaar in VE1 zitten. Een groot aantal van deze veteranen zag er voor hun veteranenleeftijd erg jong uit.

Bolnes begon goed aan de wedstrijd die vanaf het begin werd afgewerkt in een grimmige sfeer vooral scheidsrechter Aart moest het direct al ontgelden. Zo kwam Bolnes snel via Edson op voorsprong maar helaas vlogen er in korte tijd toch een paar ballen van afstand in het doel van Bolnes. Schijnbaar zat er iets aan de bal waardoor hij moeilijk te pakken was.

Bolnes bleef goed spelen en  kwam via een prachtig schot stijf in de kruising van Sabrie op 2-3. Daarna scoorde PKC nog tweemaal en Bolnes weer via Edson. We gingen weliswaar met een stand van 3-5 maar met een goed gevoel de rust in. Na de rust pakte Bolnes het spel weer op en kwam via Danny op 4-5.

Met nog 10 minuten te spelen leek Bolnes het tij te kunnen keren en wilde vol voor de overwinning gaan. Na een goede discussie aan de zijlijn met de grensrechter die een vriendelijke hand op zijn schouder interpreteerde als een aanval sloeg de vlam in de pan van de toch al gespannen wedstrijd.

Na een onvriendelijke opmerking van een van de spelers van PKC tegen de altijd rustige Aart sloegen bij deze speler de stoppen door. De geruchten gaan dat Aart iets uit zijn broek wilde halen en ergens in zou stoppen.

Toen er daarna nog wat spelers van PKC van de kook raakte was Aart zo verstandig om de wedstrijd te stoppen en gingen we met 4-5 naar de kleedkamer. Jammer van de wedstrijd  want er had minstens een gelijkspel ingezeten. Na de wedstrijd vloeide het bier weer rijkelijk en was er zelf een kan chocomel die niet zo snel als het bier maar wel helemaal leegging.

Wellicht is het een goed idee de verzoenings-Sangria die Martin had meegenomen voor onze kemphanen met de spelers van PKC op te drinken voor de uitwedstrijd zodat het uit een leuke wedstrijd wordt en we daarna een lekker broodje Kip-Kerry kunnen eten.

 

teckel op de bal

————————————————————————————————————————————————————

Verslag 07-11-2015

Lombardijen v1 – Bolnes v1   3 – 2

Vandaag stond de hele vroege wedstrijd (10.30 uur) tegen Lombardijen op het programma.

Met wederom onze super ( reserve) doelman Roel in het doel, gingen de veteranen direct op zoek naar het vijandelijke doel.

Maar vanaf het begin was te zien dat ook Lombardijen gevaarlijk uit de hoek kon komen, twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren.

Bolnes dat via kansen van Juan, Danny en Martin toch al op een voorsprong had moeten komen, werd echter verrast met een tegendoelpunt en kwam daardoor, op een op dat moment, op een onverdiende achterstand te staan.

Dat viel tegen, zeker met deze achterhoede die verder stond als een huis, met Nazim, Bennie, Jan en Ed.

Maar even later kwam de verdiende gelijkmaker, een voorzet van rechts van Danny waar Rob keurig overheen stapte kwam voor de voeten van Martin die op het randje van buitenspel koel de hoek uitzocht en de 1-1 ruststand op het scorebord zette.

De keeper van Lombardijen dacht hier duidelijk anders over en ging tekeer zodat die ze in de kuip konden horen.

De tweede helft begon met de ingevallen Sabri en Cees die net voor rust was ingevallen voor de geblesseerde Marcel.

En dat de keeper nog niet uitgeraasd was bleek wel toen hij bij een corner voor Bolnes in de rug van Martin sprong en vervolgens zelf zo erg als een speenvarken ging lopen gillen, dat zelfs een eigen ploeggenoot hem wel aan wilde vallen en het veld wilde verlaten.

Door goed optreden van de Bolnes spelers kon alles weer gesust worden waarna het spel weer verder kon (zo zie je in elk team gebeurd wel eens wat).

Bolnes zocht weer de aanval met Saman, Rob en Juan maar liep zich steeds stuk tegen de muur van de twee goede verdedigers van Lombardijen.

Aan de andere kant was het wel weer raak door een gevaarlijke uitval van de snelle spitsen 2-1.

Even later werd het zelfs 3-1 voor Lombardijen en zelfs de goed spelende Cees kon hier niks tegen doen.

Bolnes gaf zich echter niet zomaar gewonnen, we hadden nog even.

Danny kwam in de spits lopen en we hoopten nu op een ouderwets Bolnes kwartiertje met hoge ballen voor de goal.

Dat kwam er niet echt van maar de 3-2 kwam er nog wel door goed doorgaan van Danny die op doel schoot waarna de haf gesmoorde bal tussen de keeper en de verdediger kwam te liggen, en ja daar was Martin er weer als de kippen bij om zijn tweede treffers aan te tekenen.

Helaas was de resterende tijd te kort om de gelijkmaker te kunnen forceren waardoor de eindstand van 3-2 op het wedstrijdformulier gezet kon worden door de perfect leidende scheidsrechter.

Jammer, want er had zeker een gelijkspel ingezeten in leuke wedstrijd met een leuke tegenstander.

Na het douchen was het nog even gezellig aan de bar waar de sterke verhalen van vroeger en nu nog even, onder het goedkeurende geknik van onze weer aanwezige leider Mark, de ronde deden.

Op naar de wedstrijd van volgende week wanneer het nog ongeslagen PKC ’85  Ve5 op bezoek komt,  wat dus een moeilijke pot beloofd te worden.

 

naamloos2365

————————————————————————————————————————————————————————————–

verslag 31-10-2015

Bolnes V1- PKC V3         5 – 2

De veteranen moesten vandaag thuis tegen een van de vele veteranen teams van PKC. Na een teleurstellend begin van de competitie met 2 verloren partijen hadden we er toch alle vertrouwen in. Vooral na de vorige week op karakter gewonnen derby tegen de Ridderkerkse Vereniging Van Huisvrouwen.

Met stand-in Roelof weer in het doel, die inmiddels al meer wedstrijden heeft gekeept dan Michel, en vers bloed (Paolo en Sabrie) op het veld begon Bolnes sterk aan de wedstrijd en gaf achterin niets weg en ronde zelf twee mooie aanvallen af met een doelpunt. Gelegenheidsspits Juan was voor beide doelpunten met een lobje over de niet al te grote keeper verantwoordelijk.

Bolnes ging met een 2-0 voorsprong de rust in en in de kleedkamer werd vervolgens de zaak door Juan en Leen nog even op scherp gezet 😉 . Daar was overigens aan het begin van de tweede helft niets van te merken. Na een paar omzettingen kwam Bolnes futloos uit de kleedkamer en stond direct onder druk.

Al snel leidde dit tot de 2-1 en werd het weer spannend. Gelukkig voor Bolnes stopte Roelof daarna de bal van een doorgebroken speler van PKC die alleen op hem afkwam. Dit was het teken voor Bolnes om het roer weer om te gooien en stond de organisatie weer.

Toen een verdediger van PKC de bal, na een vlijmscherpe voorzet van Martin, in eigen doel werkte, op een manier waar Veltman jaloers op kan zijn, was het verzet gebroken en liep Bolnes uit naar 5-1. Een vlekje op de middag was vervolgens nog de 5-2 maar de tweede thuiswedstrijd werd met een gerust hart afgesloten door de goed leidende Aart.

Vooralsnog is de berg een onneembare vesting en we kijken met vertrouwen uit naar de ontmoeting met Lombardijen volgende week.

 

teckel op de bal

 

—————————————————————————————————————————————————————————–

Verslag 10 oktober 2015

BOLNES v1 – RVVH v1   5-3

 

Op deze zonnige dag stond al weer de derde competitie wedstrijd van het seizoen op het programma, en wel tegen aartsrivaal RVVH.

Vooraf gaf niemand een cent voor de kansen van Bolnes omdat de eerste twee wedstrijden jammerlijk verloren waren gegaan.

Maar blijkbaar maakt een derby tegen RVVH ongekende krachten los bij de spelers van Bolnes want direct vanaf de aftrap zochten zij de weg naar het vijandelijke doel.

Al snel leverde dit een aantal spannende situaties op voor het doel van RVVH waarvan de kans van Nazim de grootste was toen hij vrij voor de keeper kwam te staan.

Die bleek echter geen koekebakker te zijn want hij pareerde de inzet van Edson bekwaam.

Bolnes bleef de gevaarlijkste ploeg en kreeg dan ook loon naar werken toen Marcel een slecht verwerkte hoekschop van Bennie met een subtiel tikje langs de keeper wist te schieten.

Kort na deze 1-0 kreeg Bolnes nog een levensgrote kans om de score te verdubbelen maar opnieuw was de goalie van RVVH  de winnaar in een 1 tegen 1 situatie toen hij Martin van scoren afhield.

RVVH kroop ondertussen langzaam uit z’n schulp waardoor ook voor het doel van Bolnes een aantal gevaarlijke situaties ontstonden.

Na slecht opbouwen en onnodig balverlies van Bolnes, leverde dit zelfs een treffer op toen een voorzet bij de tweede paal eenvoudig binnen gewerkt kon worden.

Tien minuten later mocht RVVH zomaar een tweede treffer noteren toen doelman Roelof ( die de geblesseerde Michel verving) zich verkeek op een soort van zwabberbal.

Bolnes bleef nog wel gevaarlijk richting het doel van RVVH spelen maar door deze drang naar voren werden de ruimtes tussen de linies te groot om RVVH vast te kunnen zetten.

RVVH maakte dankbaar gebruik van de ontstane ruimte op het middenveld waardoor de Bolnesser verdediging vol aan de bak moest om een nieuwe tegentreffer te voorkomen.

Een aantal goede ingrepen van Amer, redder in nood Dirk en (teckel op de bal) Cees  voorkwamen in eerste instantie zo’n tegentreffer maar vijf minuten voor de theepauze wist RVVH dan toch het gaatje in de defensie te vinden waardoor ze de ruststand op 1-3 brachten.

Bolnes gebruikte de pauze om de poppetjes wat anders te positioneren en een ander plan van aanpak te bedenken.

Normaal komt hier in de wedstrijd natuurlijk niet veel van terecht maar deze keer bleek deze tactische omzetting een groot succes.

Bolnes nam gelijk vanaf de aftrap weer het initiatief in de wedstrijd door RVVH direct vast te zetten op eigen helft.

Als er al eens een bal langs de Bolnesser verdediging gespeeld werd waren de hardlopers Nazim en Amer er als de kippen bij om de dreiging meteen de kop in te drukken.

Bolnes zette dus goed druk naar voren onder leiding van een gedreven Danny en een uitblinkende Saman die deze wedstrijd boven zichzelf uitsteeg.

Het geheime wapen was echter Jan die de tegenstander in verwarring bracht door zijn gratis verstrekte onnavolgbare aanwijzingen waar menig RVVH er zijn hoofd over brak.

Het wachten was dan ook op de verdiende aansluitingstreffer van Bolnes.

Deze liet aanvankelijk even op zich wachten, maar kwam uiteindelijk toch, toen Captain Martin een prachtig genomen hoekschop door Edson, onhoudbaar inkopte.

Bolnes rook bloed en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker.

RVVH kroop een paar keer door het oog van de naald, maar hun uitblinkende doelman moest uiteindelijk toch de gelijkmaker uit het net vissen na een lekkere treffer van Edson.na prima terug leggen van captain Martin.

Korte tijd later leek Edson alweer op weg naar een doelpunt, maar zijn inzet kwam via de onderkant van de lat en de doellijn weer terug het veld in.

Gelukkig was Danny er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren toen hij de bal zomaar in zijn voeten zag belanden.

Zijn loeiharde inzet belande ook op de onderkant van de lat maar ging in tegenstelling tot de inzet van Edson wel het doel in.

De spelers van RVVH baalden natuurlijk als een stekker omdat ze van een 1-3 voorsprong ineens tegen een 4-3 achterstand aankeken.

Om het tij te doen keren begonnen zij om wat meer fysiek in de strijd te gooien waardoor de tot dan toe sportieve wedstrijd een ietwat grimmiger karakter kreeg.

Een van de slachtoffers was de net ingevallen Peter die een stevige tik in zijn rug in ontvangst mocht nemen, waardoor hij korte tijd later het strijdperk al weer noodgedwongen moest verlaten, waarna Marcel als een echte baas zijn plek op het middenveld weer in mocht nemen.

De veteranen van RVVH  probeerden nog wel om wat meer druk naar voren te zetten, maar de kansjes die ze kregen brachten de hechte Bolnesser defensie niet meer in de problemen.

Bolnes bleef gewoon (nou ja gewoon?) de betere en gevaarlijkste ploeg die met gevarieerd aanvalsspel de verdediging van RVVH regelmatig aan het wankelen bracht.

In de 87ste minuut leek de ongrijpbare Danny de wedstrijd definitief te beslissen toen hij na een mooie slalom door de defensie de bal in de hoek kon schieten.

Zijn inzet werd echter door een speler uit het doel gebokst waarna de goed leidende scheidsrechter Arends, niets ander kon doen dan de bal op stip te leggen.

Tobscoorder Edson werd belast met de voltrekking van het vonnis, maar zijn inzet was meer hard dan zuiver waardoor zijn schot ergens op de tennisbaan belande in plaats van in het doel.

Twee minuten later was het echter toch raak toen Martin, na een mooie dieptepass van Marcel, op de goal van RVVH afging, waarna hij zich niet zelfzuchtig toonde en de bal met een tikkie breed bij Edson in de voeten speelde.

Deze was na de gemiste strafschop echter een beetje onzeker geworden waardoor hij de bal weer net zo snel teruggaf aan Martin die dan uiteindelijk zelf maar de bevrijdende 5-3 binnentikte.

Vlak daarna maakte de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd waardoor Bolnes de eerste punten van het seizoen wist binnen te slepen.

 

 Nestorix

——————————————————————————————————————————————————————————–

Verslag 03-10-2015

Hermandad Ve1 – Bolnes Ve1    6 – 1

vandaag stond de wedstrijd tegen de dienders van voetbalvereniging Hermandad op het programma.

Met wederom genoeg spelers (dankzij Roel die Michel verving in het doel en Harry).

Met een heerlijk zonnetje konden we dan ook  deze wedstrijd beginnen op het kunstgras.

Vanaf het begin was het zoeken voor Bolnes om de vrije mensen aan te spelen en een normale aanval op te zetten.

Dat na een kleine 10 minuten spelen Robbie het veld moest verlaten met een blessure was een flinke tegenslag.

De hermandad aanvallers kwamen er steeds vaker goed doorheen en onze prima interim keeper Roel steeds vaker op de proef stelde ,maar deze met een paar katachtige reddingen (kon ook een konijn of olifant zijn geweest)zijn doel schoon hield.

Bolnes kon hier nog weinig tegenover stellen ,maar de ploegen deden niet echt veel onder van elkaar.

Net voor de rust was er dan wel de kans voor Bolnes, Marcel gaf een voorzet van links die precies over de verdediger viel en zo in de voeten van Martin kwam .deze stond oog in oog met de keeper en schrok zo van deze kans dat hij hem tegen de keeper aanschoot en niet in het doel.

En ja aan de andere kant was het wel raak .een vrije trap werd zeer snel genomen en de verdedigers stonden nog te slapen want de spits van hermandad was wel koelbloedig en tekende voor de 1-0 ruststand.

Dat we niet minder waren dat waren we allemaal wel met elkaar eens ,maar hoe gaan we deze stand omzetten?.

Edson werd ingebracht ( had eigenlijk een  blessure aan de training overgehouden) maar kon het ook niet meer aanzien van de kant.

En Leen moest het veld ook geblesseerd verlaten.

Dat het een goede ingreep was in de opstelling bleek al snel, het uitverdedigen van hermandad ging niet goed en Edson onderschepte de bal en lag de bal perfect voor de goal waar spits Martin nu wel raad mee wist en de 1-1 op het bord zette.

Bolnes dacht nu er op en erover.maar niets bleek minder waar.

De veteranen wilde meer naar voren gaan spelen ,maar vergat dit met zijn allen te doen .

Waarvoor we keihard afgestraft werden ,elke aanval was een goal voor hermandad

Die binnen  een mum van tijd uitliepen naar een 6-1!!! voorsprong.

Dit was ook de eindstand .wat zeker niet gehoeven had.

Het was nog even gezellig in het pittoreske kantinetje van Hermandad.

Wat rest is dat de veteranen nog op 0 punten staan na 2 wedstrijden .

Met volgende week de derby tegen R.V.V.H. op het programma staat, waar het dan echt gaat gebeuren ???

naamloos2365

—————————————————————————————————————————————————————————

Verslag 26-09-2015

SDV ve2 – Bolnes ve1     uitslag 4-3

 

Deze zaterdag stond dan eindelijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma voor de veteranen van Bolnes.

De mannen moesten hiervoor wel voor dag en dauw hun warme mandje verlaten omdat de wedstrijd bij SDV al om 11 uur gespeeld moest gaan worden.

Blijkbaar had iedereen er zin in deze dag want de opkomst was met 15 man bovengemiddeld.

Het beloofde dan ook een mooie wedstrijd te worden toen de scheidsrechter om klokslag 11 uur de wedstrijd op gang floot.

Bolnes begon een beetje terughoudend aan de wedstrijd wat resulteerde in een licht overwicht voor de veteranen van SDV.

Het spel van Bolnes oogde rommelig wat resulteerde in onnodig balverlies waardoor SDV vaak wel erg eenvoudig in balbezit kon komen.

Toch wisten ze geen grote kansen te creëren waardoor Bolnes langzaam maar zeker iets beter in de wedstrijd kwam.

Dat ook de mannen van SDV op sommige punten kwetsbaar waren bleek wel toen ze, na knullig uitverdedigen, de bal zomaar inleverden waardoor Leen met een prachtig schot de stand op 0-1 kon brengen.

Blijkbaar waren de verdedigers van SDV een beetje hardleers want binnen vijf minuten gingen ze voor de tweede keer gruwelijk in de fout.

Deze keer was het Martin die een terugspeelbal in de voeten gespeeld kreeg waardoor hij zomaar vrij voor de keeper kwam te staan, die hij vervolgens eenvoudig uitspeelde om de bal daarna in het lege doel te leggen.

Hoewel SDV na deze treffers rijp was voor de sloop, verzuimde Bolnes om door te drukken.

Hierdoor kon SDV zich weer herpakken waardoor de wedstrijd weer in evenwicht kwam.

SDV wist al een paar keer gevaarlijk dicht bij een treffer te komen voordat ze met een strak schot de lat boven doelman Michel wisten te raken.

Bolnes leek met de schrik vrij te komen, maar de terug ketsende bal kwam precies voor de voeten van een vrijstaande SDV-er die de bal vervolgens eenvoudig binnen kon schieten.

SDV ging hierna met hernieuwde energie op zoek naar de gelijkmaker.

Lang hoefden ze helaas niet te zoeken, want 10 minuten later liet Jan zich de kaas van het brood eten toen zijn tegenstander eenvoudig van hem weg draaide om de bal langs de kansloze Michel binnen te schieten.

Gelukkig was het snel hierna tijd voor het traditionele bakje thee waardoor Bolnes de tijd kreeg om een nieuw tactisch plan te bedenken om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken.

Na de rust ontspon zich aanvankelijk een gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide teams kansen kregen.

Bolnes was daar het dichtste bij toen Edson, na een mooi balletje van Martin, vrij voor de keeper kwam te staan.

Zijn inzet kon echter eenvoudig gepareerd worden door de keeper waardoor de stand 2-2 bleef.

Aan de andere kant was SDV even later wel gelukkig in de afwerking toen een houdbaar schot door Marcel zodanig van richting werd veranderd dat doelman Michel het nakijken had.

Bolnes ging niet bij de pakken neerzitten na deze tegenvaller en probeerde met snelle uitvallen de spitsen Martin en Edson in stelling te brengen.

Uit een van deze aanvallen wist Edson met een wonderschoon steekballetje Martin vrij voor de keeper te zetten waarna Martin, met een mooi geplaatst schot in de hoek, zijn tweede treffer aan liet tekenen.

Hierna volgde er een periode in de wedstrijd waar Bolnes volkomen onder de voet werd gelopen door SDV.

Bolnes kreeg de bal niet meer weg en SDV creëerde kans op kans.

Michel was in deze periode de grote man bij Bolnes toen hij met een aantal geweldige reddingen zijn team overeind hield.

Maar net op het moment dat vriend en vijand hem uitriepen tot man van de wedstrijd, verslikte hij zich in een bal die wel houdbaar was waardoor SDV de, meer dan verdiende, 4-3 binnen kon schieten.

Met nog vijf minuten te gaan probeerde Bolnes toch nog de gelijkmaker te forceren, maar de schoten van Martin, Marcel en Juan misten de kracht en richting om nog een puntje uit het vuur te slepen.

De stand was en bleef zodoende 4-3 voor de veteranen van SDV.

Al met al een verdiende overwinning voor SDV, waardoor Bolnes volgende week, op bezoek bij de dienders van Hermandad, de eerste punten binnen moet gaan slepen.

nestorixNestorix

 

 

 

————————————————————————————————————————————————————————————